2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonFizetés nélküli szabadságra megy az FKF Zrt. vezérigazgatója

Fizetés nélküli szabadságra megy az FKF Zrt. vezérigazgatója


hókotróFizetés nélküli szabadságra megy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója; Bielek Péter erről csütörtök este küldött elektronikus levélben tájékoztatta Tiba Zsolt főjegyzőt.


Bielek Péter este 8 órakor írt elektronikus üzenetében bejelentette, hogy a felügyelőbizottság által az FKF Zrt.-nél kezdeményezett vizsgálat idejére fizetés nélküli szabadságot kíván kivenni, s egyúttal jelezte, a vizsgálat lefolytatásában együtt kíván működni.
A Fővárosi Közgyűlés csütörtök esti ülésén nem kapott többséget az a határozati javaslat, hogy visszahívják az FKF Zrt. igazgatóságából Bielek Péter vezérigazgatót, és utasítják a társaság igazgatóságát, hogy további intézkedésig mentesítse a vezérigazgatót a munkavégzés alól. A határozat elfogadásához egy szavazat hiányzott.A határozati javaslatot Demszky Gábor főpolgármester terjesztette elő.


A rendőrség a közelmúltban rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen több tanácsadói szerződés miatt. A Hír TV szerint Bielek Péter, az FKF Zrt. vezérigazgatója a rendőrségen tett vallomásában közölte: Hagyó Miklóstól a főpolgármester-helyettes városházi irodájában kapott "megrendelést" a CEMI Kft. megbízására, a találkozón részt vett a tanácsadó cég vezetője is.


Döntöttek az FKF közszolgáltatási szerződéséről


A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén úgy döntött, megköti az FKF Zrt.-vel a 2010. évi köztisztasági és közútkezelési közszolgáltatási szerződést.
Szaniszló Sándor (MSZP), az FKF felügyelőbizottságának (fb) elnöke arról beszélt: a média "tele van" azzal, hogy a vezérigazgató vallomása alapján visszásságok történhettek a cégnél. Elvégzett belső vizsgálatuk azonban nem jutott eredményre, ezért külső szakértőt kértek fel, akinek május 15-ig kell előterjesztenie a vizsgálatát arról, hogy a tanácsadói szerződések rendben vannak-e, a cég érdekeit szolgálják-e, s azokat elvégezték-e. Mint mondta, Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesterhez fordulnak, hogy tegye meg a feljelentést az ügyben, s kiderüljön, igazak-e a médiában elhangzottak.


Szaniszló Sándor beszámolt arról is, Bielek Péter az fb megkeresésére levélben tájékoztatta arról, hogy egyik hatóságnál sem folyik vele szemben büntetőeljárás, a nyomozóhatóság gyanúsítottként nem hallgatta meg őt. Bielek Péter arról is tájékoztatta az fb-t: a rendőrség nem hatalmazta fel annak közlésére, hogy tett vagy nem tett tanúvallomást valamely ügyben; egyúttal jelezte, hogy a médiában megjelentekkel kapcsolatban jogi lépések megtételét fontolgatja.


Papcsák Ferenc (Fidesz) azt mondta: olyan mértékben rendült meg a közbizalom a vállalkozással szemben, hogy nem kívánnak ebben osztozni, ezért nem vesznek részt a közgyűlési szavazásban sem.
Lakos Imre (független) a cég háromezer dolgozója nevében kikérte, hogy megrendült volna a bizalom a cégben. Attól nem lesz tiszta a város, hogy eggyel több feljelentés születik, vagy egy embert lecsuknak. Ettől még a köztisztasági és közútkezelési munkát el kell végezni, ezt pedig csak úgy tudja elvégezni, ha a tulajdonos főváros szerződést köt vele - hangsúlyozta.


Demszky Gábor elmondta: februárban az ellenzéki kritikák kapcsán megkereste az FKF vezérigazgatóját, hogy milyen nagyobb közbeszerzések történtek, mi volt az eljárás rendje. Válaszul egy ötoldalas igazoló jelentést kapott a vezérigazgatótól március 3-ai keltezéssel, és ez a dokumentum "semmiféle problémát nem tár fel". Szavai szerint tehát ellentmondás van a március 3-ai igazoló jelentés és a sajtónyilatkozat között, de a vezérigazgató által az fb előtt tett nyilatkozat és a március 3-ai jelentés összhangban van. Az ellentmondást az igazságszolgáltatás tudja tisztázni - tette hozzá. A főpolgármester megjegyezte: a március 3-ai keltezésű dokumentumot eljuttatta a rendőrséghez.


Gy. Németh Erzsébet (MSZP) közölte: nem szeretné, ha továbbra is ilyen vezérigazgatóra lenne bízva a cég. A közgyűlés végül úgy döntött, a városvezetés még a csütörtöki ülésen beterjeszti a személyi javaslatot a vezérigazgatóval kapcsolatban, és megszavazták a közszolgáltatási szerződést, de a szavazásban - ahogy előre jelezték - nem vettek részt a Fidesz és a KDNP képviselői. A döntés után Demszky Gábor az MTI kérdésére, hogy milyen tartalmú személyi javaslatot fog tenni, azt közölte: javaslata megfogalmazása előtt arról nem kíván nyilatkozni.

2010-04-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite