2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFizetőparkoló-övezetté nyilvánították Salgótarján teljes belvárosát

Fizetőparkoló-övezetté nyilvánították Salgótarján teljes belvárosát

parkolasFizetőparkoló-övezetté nyilvánította Salgótarján teljes belvárosát a nógrádi megyeszékhely önkormányzata csütörtökön. A testület ezzel együtt a városközpontban 50 százalékkal megemelte a parkolás óradíját is és kiterjesztette a díjfizetési zónát. Százmilliós bevételt remélnek az új rendszertől - értesült a Nógrád24.hu.


Gazdasági érdekképviseleti szervezetek a közgyűlés előtt nyílt levélben tiltakoztak az új parkolási rendelet ellen, amely véleményük szerint ellehetetleníthet több salgótarjáni vállalkozást. Fenyvesi Gábor (Fidesz), Salgótarján alpolgármestere elismerte: hatástanulmányt nem készítettek a parkolási rendszer módosításával kapcsolatosan, csupán gazdasági számítások előzték meg a döntést. Eszerint 145 millió forintot költenek a kibővített parkolási övezet új parkolóóráira, 160 milliót pedig új parkolóhelyek kialakítására. Ezekkel a változtatásokkal évente százmilliós bevétellel számolnak.

A fideszes többségű közgyűlés az új rendelettel a jelenleginek többszörösére növelte a salgótarjáni belváros parkolóövezetét, így több száz lakónak kell majd parkolási bérletet vásárolnia. Eötvös Mihály, Salgótarján másik alpolgármestere közölte: új parkolási rendeletük szeptember elsejétől lép életbe, s a város lakói kedvezményes áron, 16 ezer forintért válthatnak éves bérletet. Igaz, a város központjának 195 parkolóhelyén ezek a bérletek nem érvényesek.

 

Nógrád24.hu

 

2011-02-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite