2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFőiskolai képzés indul Salgótarjánban

Főiskolai képzés indul Salgótarjánban


Főiskolai képzés indul Salgótarjánban 2017 szeptemberétől, előtte, 2016 őszétől műszaki-informatikai felsőfokú szakképzést indítanak a volt pénzügyi főiskola épületében - közölte Salgótarján polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

egyetem001

Képünk illusztráció!


Dóra Ottó (MSZP) elmondta: az úgynevezett közösségi főiskolát a helyi és térségi önkormányzatok, az Óbudai Egyetem és a magyar állam működteti majd. Folyamatos szakmai egyeztetések után csütörtökön tárgyalt az egyetem, a városi és a Nógrád megyei önkormányzat vezetése és a térség országgyűlési képviselője Salgótarjánban, a megbeszélésen tisztázták a következő hetek, hónapok és évek feladatait - tette hozzá a polgármester.


Tájékoztatása szerint az egyetem és a szaktárca szakemberei a jövő héten mérik fel a főiskola épületét. A képzésnek a Budapesti Gazdasági Főiskola korábbi salgótarjáni intézete ad helyet, amely 40 éves működés után szűnt meg, 2014 szeptemberétől már nem indult új évfolyam.


Szeptemberben kezdődik az új intézmény "felépítése", azaz a végzős középiskolások, illetve az oktatók előkészítője. 2016 szeptemberétől kezdődik a négy féléves felsőfokú szakképzés, amely adott esetben főiskolai képzésben folytatható négy elismert félévvel - közölte a polgármester, jelezve: 2017 szeptemberétől a normál főiskolai képzés is megkezdődik a nógrádi megyeszékhelyen műszaki és informatikai szakterületen.


Dóra Ottó a létszámra vonatkozó kérdésre egyelőre nem tudott válaszolni, azt viszont hangsúlyozta, hogy az új főiskola a városban, megyében működő cégek képzési igényeit is kiszolgálja majd.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite