2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFokozott a rendőri jelenlét Nógrád megye közútjain

Fokozott a rendőri jelenlét Nógrád megye közútjain


Folyamatos a rendőri jelenlét a megye közútjain. A rendőrség a fokozott jelenléttel elsősorban a közúti közlekedési baleseteket szeretné megelőzni, de célja a közúti közlekedés szabályai betartásának ellenőrzése is - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

fokozottellenorzesnograd0308

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a rendőrkapitányságok beosztottjai 2017. február 24. és március 8. között a megye területén különböző napszakokban ellenőrizték a gépjárművezetőket. Az egyenruhások közel kétezer gépjárművezetőt igazoltattak, melynek során 6 személygépkocsi vezető alkoholszondás ellenőrzése zárult pozitív eredménnyel, akikkel szemben a hatóságok eljárást kezdeményeztek. A rendőrök közlekedési szabálysértés miatt összesen 17, míg sebességtúllépés miatt 2 járművezetővel szemben szabtak ki helyszínbírságot, valamint 8 gépjárművezetővel szemben kezdeményezték a szabálysértési eljárás lefolytatását.


Az elmúlt egy hét alatt két könnyű sérüléssel járó, valamint 14 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt a megye közútjain. A fokozott közúti ellenőrzések folytatódnak. A rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a gyorshajtókkal szembeni fellépésre.


A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat. A szabálytalanság, az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy tavasz beköszöntével egyre több motoros jelenik meg az utakon. A télen nem használt járműveket a tulajdonosok vizsgáltassák át, csak kifogástalan műszaki állapotú járművel induljanak útnak. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a járművezetők a hirtelen irányváltoztatásokat, kanyarodási szándékukat előre jelezzék.


Számítani kell ebben az időszakban arra is, hogy több kerékpáros és gyalogos közlekedik a közutakon, de a települések belterületén akár csoportokban is közlekedhetnek. A járművezetők kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék ki az utakon közlekedő járókelőket, illetve egy nyomon haladó járműveket. A gyalogosok és a kerékpárosok számára a láthatósági mellény használata korlátozott látási körülmények között és lakott területen kívül kötelező.

 

Forrás: POLICE

2017-03-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite