2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonFokozott ellenőrzés az utakon!

Fokozott ellenőrzés az utakon!


rendőrNemcsak az autósokat, hanem a motorosokat és a bicikliseket is fokozottan ellenőrzik a húsvéti ünnepek idején - így volt ez ma is. A rendőrök a gyorshajtókat, az ittas- vagy biztonsági öv nélkül vezetőket próbálják kiszűrni. A szabálytalankodóknak áprilistól hatvan napon belül ki kell küldeni a bírságról szóló határozatot. Ha két hónapon belül nem érkezik meg a hivatalos irat, akkor nem kell fizetni.


Motoros rendőrök indulnak húsvéti ellennőrzésre. Mindenkit, akit megállítanak megszondáztatnak.
"Addig kell fújni, amíg telitődik ez a kis zsákocska..."
Ha ittas vezetőt találnak még a helyszínen elveszik a jogosítványát és büntető-, vagy szabálysértési eljárást kezdeményeznek ellene. A rendőrök szigorúan büntetik azt is, ha valaki részegen ül biciklire.
Átlagosan minden negyedik nap meghal egy motoros Magyarországon. Az idén már több, mint egy tucat ilyen halálos baleset történt.


A rendőrök a háromnapos ellenőrzés alatt külön odafigyelnek azokra a motorosokra, akik eltakarják a rendszámtáblájukat.
Szécsi Tibor, őrnagy, Forgalomszervezési és Megelőzési osztály, BRFK:
"Mint a James bond filmekben, van egy racsni, azt meghúzza, felemelkedik a rendszámtábla, így nem tudja a hatóság ellenőrzés alá vonni. Súlyos büntetésre számíthat."


Gyakran akár fél évet is várni kellett arra, amíg péládul egy gyorshajtás miatti büntetést kiküldtek. Áprilistól a korábbinál hamarabb kipostázzák a közlekedési bírságokat. A hatóságoknak erre hatvan napjuk marad. A hatvan napos határidő hatályvesztő. Azaz, ha a hatóságok két hónapon belül nem küldik meg a szabályszegésről szóló határozatot, akkor már a bírságot sem kell befizetni. A legtöbb megyei kapitányág holnapján már mindenki nyomon követheti, hogy indult-e ellene közigazgatási eljárás és holt tart a bírságolás. Ha valaki regisztrál, akár a képi bizonyítékokat is megnézheti.

2010-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite