2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFokozott rendőrségi ellenőrzés Nógrádban

Fokozott rendőrségi ellenőrzés Nógrádban

A jogsértések megelőzése érdekében megyénk rendőrei Karácsonykor, Szilveszter napján és az ünnepnapokat megelőző időszakban fokozottan jelen lesznek az utakon, forgalmas területeken. Munkájukban a települések polgárőrei is segítségükre lesznek.

rendorhat

A megnövekvő járműforgalom, a zsúfolt parkolók és járdák, az ünnepi forgatag magában rejti a balesetveszélyt, a bűnelkövetések lehetőségét.

Rendőreink - egyenruhások és civil ruhások - felkészültek az ünnepekre és rendszeresen tartanak az utakon közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési, továbbá a településeken bűnmegelőzési ellenőrzéseket.
Fontos, hogy ebben az időszakban fokozottan ügyeljenek értékeikre a bevásárlások során és testi épségükre a közlekedésben való részvétel alkalmával.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük:

- Induljanak időben útnak, ne a havas, csúszós úton, vagy a forgalmas városban próbáljanak lefaragni az utazás idejéből
- Csak téli gumival és megfelelő világítással és felszereléssel - téli ablakmosó, fagyálló, csere izzók, láthatósági mellény, stb. - közlekedjenek

- Tartsanak megfelelő követési távolságot

- Zsúfolt üzletek, parkolók környékén mindig olyan helyen állítsák le járműveiket, amely megközelítése biztonságos, és azzal mások gyalogos vagy gépkocsival történő közlekedését nem akadályozzák

Az ünnepi forgatagban, üzletekben, vásárokban gyakoribbak a trükkös és a zseblopások, ezért
- vásárlásaik során ne hagyják őrizetlenül a kosarat vagy kocsit, abban táska, pénz, egyéb érték ne maradjon, amíg nézelődnek
- a nagyobb bevásárlóközpontokban, áruházakban, autóbuszmegállókban, forgalmasabb helyeken ne hagyjanak értéket szem előtt, sem járműveikben, sem táskájuk tetején, külső zsebekben.
- Amennyiben tömegközlekedéssel utaznak, táskájukat mindig szem előtt, értékeiket rejtve tartsák

Találkozhatnak ebben az időszakban kisebb-nagyobb csomagokkal érkező, szezonális árucikkeiket kínáló házaló „kereskedők". (Néhány termék a teljesség igénye nélkül: ágyneműk, ruházat, kéziszerszámok, evőeszközök, optikai eszközök, gyógyászati eszközök.

Óvakodjunk a bűncselekmények elkövetésének szándékával útnak induló, vagy csupán egy adott helyzetet kihasználó személyektől az ünnepek idején is.

Módszereik roppant változatosak, ám kellő körültekintéssel elkerülhető az áldozattá válás.
Továbbra is fontos felhívni az állampolgárok figyelmét arra, hogy ne higgyenek a megtévesztő ígéreteknek, ne engedjenek illetéktelent az ingatlanukba.

Ennek érdekében
- Lakásuk ajtaját, családi házuk kapuját és bejárati ajtaját is kulcsra kell zárni!
- Csak azt a formaruhával vagy megfelelő szolgálati-igazolvánnyal rendelkező személyt bocsássák be, aki a belépés jogosságát megfelelően igazolta!

- Az alkalmazottak személyazonosságát az egyes szolgáltatók ügyfélszolgálatán keresztül telefonon is ellenőrizni lehet, ha ez a helyszínen hitelt érdemlően nem állapítható meg!

- Kérjük továbbá, hogy a bebocsátottakat lehetőség szerint ne hagyják magukra a lakásukban, értékeik ne legyenek szem előtt!
- Soha ne adjanak át semmiféle értéket ismeretlen személyeknek! (pénz, takarékbetétkönyv, ékszerek, stb.)
- Nagyobb összeget soha ne váltsanak fel idegeneknek!
- Ne legyenek túlságosan jóhiszeműek a bizalmukba férkőzni kívánó idegenekkel szemben!

Ha mindezek ellenére mégis bűncselekményt tapasztalnak, vagy annak áldozatává váltak, értesítsék azonnal a helyszín közelében szolgálatot teljesítő rendőröket, vagy jelentsék be a történteket a 107-es vagy 112-es segélyhívó számainkon.

A rendőrök kiérkezéséig lehetőség szerint ne változtassák meg a helyszínt, próbáljanak meg pontos, részletes személyleírást adni az elkövetőkről. Amennyiben lakásában bármilyen bizonylatot, csekket visszahagyott, illetve ha tárgyat megfogott az elkövető ne nyúljon hozzá.

 

HÍR PORT 24

 

2011-12-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite