2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Zöld zónaFöld órája - világszerte kialszanak a fények szombat este

Föld órája - világszerte kialszanak a fények szombat este


Föld órájaMagyarország negyedik éve vesz részt a nemzetközi éghajlatvédelmi akcióban. Idén mintegy 3 ezer személy, több mint 70 település és 250-et meghaladó intézmény jelezte részvételét.


Ma este fél kilenctől fél tízig a világ 133 országának több ezer településén és vállalatánál, sokmillió háztartásban és számos híres épületen kialszanak a fények a Természetvédelmi Világalap Föld órája elnevezésű akciója keretében, a klímavédelem és az energiatakarékosság jegyében.


Magyarország negyedik éve vesz részt a nemzetközi éghajlatvédelmi akcióban: idén mintegy 3 ezer személy, több mint 70 település és 250-et meghaladó intézmény, vállalat jelezte részvételét a www.foldoraja.hu honlapon. Híres épületek, építmények és helyszínek is sötétbe borulnak majd, így például a Lánchíd, a Parlament, a Duna korzó, a New York Palota, a Nemzeti Színház, az egri székesegyház, a kecskeméti Cifra Palota, a siófoki Víztorony és a kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyház. A ferihegyi repülőtér egyik kifutópályáját sötétíti el.


Országszerte számos rendezvényt is tartanak a Föld órájához kapcsolódóan; a szervező WWF a budai Várban és Szegeden ünnepel, a XIX. kerületi Városház téren pedig este debütál a Klímadal Fésűs Nelly előadásában. Utóbbi eseménnyel a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament közös energiatakarékossági szemléletformáló kampánya, a Kapcsold Ki! csatlakozik a Föld órájához.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite