2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFöldrengés Nógrádban - A héten zárva lesz a cserhátsurányi óvoda

Földrengés Nógrádban - A héten zárva lesz a cserhátsurányi óvoda


Ezen a héten még zárva lesz a cserhátsurányi óvoda, a Nógrád megyei intézményen a vasárnapi földrengés miatt végeznek helyreállítási munkákat - tájékoztatta a község polgármestere az MTI-t szerdán.

foldrengeskarok

MTI Fotó: Komka Péter


Szántó József (Fidesz-KDNP) elmondta: a szakértői vélemény szerint nincsenek komoly statikai problémák, a héten végeznek a helyreállítással. A cserhátsurányi óvoda épületén repedések jelentek meg a belső homlokzaton, vakolatomlás történt, téglák mozdultak el. Az óvodát hétfőn már nem nyitották ki, keddtől a szomszédos iskolában tartják a foglalkozásokat, ahová átszállították az óvoda bútorait is.


A Cserhátsuránytól hét kilométerre lévő Mohorán három önkormányzati épületben keletkeztek károk: az óvodáról tetőcserepek estek le, a polgármesteri hivatalban és az orvosi rendelőben pedig falak és a mennyezet repedezett meg. Fridrich Béla (független) polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a károk egyik helyen sem akadályozzák a napi munkavégzést.


Látható, vékony repedések keletkeztek a falakon, de a legtöbb nem szélesebb egy milliméternél - tette hozzá. Január 19-én 6 kilométeres mélységben a Richster-skála szerinti 4,4-es földrengést, majd 3,4-es utórengést érzékeltek Cserhátsurány térségében, amelyet az obszervatórium adatai szerint több mint 110 településen éreztek. A vasárnapi földrengésben senki sem sérült meg, 14 településen keletkeztek kisebb károk. A szakemberek akkor jelezték, hogy utórengésekre is számítani lehet. Kedden és szerdán több utórengés volt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

 

2014-01-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite