2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonFolyamatosan szállítják el a migránsokat a röszkei gyűjtőpontról

Folyamatosan szállítják el a migránsokat a röszkei gyűjtőpontról


Folyamatosan szállítja el a rendőrség buszokkal a zöldhatáron keresztül érkező migránsokat csütörtökön délelőtt a röszkei, Dugonyi úti gyűjtőpontról - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

roszke_migransokelszallitasa

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely


Az út menti tábornál kora délelőtt hat busz várakozott, hogy a rendőrök megtöltsék a kisebb-nagyobb csoportokban érkező emberekkel. Reggel 8 és 9 között mintegy kétszáz ember léphette át a határt a Horgos-Szeged vasútvonal mentén, ahol a sínpálya miatt nem épült gyorstelepítésű drótakadály. A migránsok közül sokan az újságíróktól próbálták megtudni, milyen eljárás vár rájuk.


A gyűjtőpontnál több segélyszervezet is dolgozik, köztök a Katolikus Karitász, akik orvosi sátrukban az éjszaka csaknem száz embert - köztük kisgyermekeket és várandós nőket - láttak el főként végtagsérülésekkel és megfázásos tünetekkel. A táborban a migránsok enni- és innivalót kapnak, amikor pedig eleredt az eső, német civilek egyszer használatos esőkabátokat osztottak az embereknek.


A régi 5-ös út mentén több csoportban határsértők tartottak Szeged felé, egy részük a drótakadály alatt átmászva juthatott át a zöldhatáron, másik felük pedig a gyűjtőpontot megkerülve igyekszik eljutni az ország belsejébe. Többségüket összegyűjtik a határ és a város között cirkáló rendőrségi mikrobuszok. Az egyenruhások a határsértők mellett az embercsempészeket is igyekeznek kiszűrni, elsősorban - az utóbbi időben a szállítók kedvelt járművévé vált - a lesötétített ablakú egyterűeket ellenőrzik.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite