2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye : Folytatódik a 21-es főút bővítése

Folytatódik a 21-es főút bővítése


A téli leállás után újra dolgoznak a 21-es főút négysávossá bővítésén Nógrád és Heves megyében, az összesen 9,8 kilométernyi szakaszok teljes felújítása várhatóan 2015. nyár végére fejeződik be - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) hétfőn.

Becsó Zsolt003

A majdnem 14 milliárd forintos beruházás 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás segítségével valósul meg.

A jelenlegi 2x1 sávos utat 2x2 sávossá bővítik Heves megyében Lőrinci, Apc és Zagyvaszántó, Nógrád megyében pedig Jobbágyi és Szurdokpüspöki települések között.

A szélesítés mellett külön szintű csomópontokat, körforgalmakat, új gyalogos és kerékpáros aluljárókat, a Szuha-patak felett új hidakat, vadátjárót létesítenek. Felújítják a párhuzamos utakat is és átépítik az érintett útkereszteződéseket, növelve ezzel a biztonságos közlekedés feltételeit.

Nógrádban 4,5 kilométeren, Heves megyében 5,3 kilométeres szakaszon zajlik a négysávosítás. A Heves megyei szakasz kivitelezését a Swietelsky Magyarország Zrt. végzi nettó 8,1 milliárd forintért, a Nógrád megyei szakaszon a Swietelsky Magyarország Zrt. és a HE-DO Kft. által alkotott konzorcium dolgozik, itt a beruházási érték nettó 5,5 milliárd forint.

A közlemény idézi Becsó Zsoltot, a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselőjét (Fidesz), aki bízik abban, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban befejeződik a 21-es főút fejlesztése Salgótarjánig.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-03-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite