2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonFolytatódik a rendkívüli kormányülés

Folytatódik a rendkívüli kormányülés


kormányülésÁllapotrögzítéssel indult a háromnapos rendkívüli kormányülés szombaton, a gazdaság talpra állítását célzó akciótervvel kapcsolatos konkrét döntés-előkészítő munkálatok vasárnap kezdődnek - közölte Varga Mihály tegnap késő este.


A Miniszterelnökség államtitkárának tájékoztatása szerint a kormányülésen a kabinet tagjai mellett jelen volt több "külsős" vendég is: mások mellett Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, Járai Zsigmond és Bod Péter Ákos egykori jegybank-elnökök, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke, Patai Mihály tőzsdeelnök, valamint Török Ádám, a Költségvetési Tanács tagja.


Varga Mihály elmondta: az ülésen tájékoztatót tartott az általa vezetett gazdasági tényfeltáró bizottság megállapításairól, a meghívottak pedig ismertették véleményüket, hogyan látják a gazdaság helyzetét, a költségvetés állapotát, és megfogalmazták javaslataikat.


Abban egyetértés volt - mondta Varga Mihály -, hogy hiszterizált piaci légkör van, amely annak tudható be, hogy az elmúlt hetek, hónapok a nemzetközi piacokon nem voltak nyugodt időszakok. "Ilyen feszült, hiszterizált helyzetben nyilván kétszer óvatosabbnak kell lenni azzal, hogy milyen üzeneteket adunk, mit állítunk a gazdaság helyzetéről" - hívta fel a figyelmet. Ez azonban nem szabad, hogy a tények elkendőzését jelentse - tette hozzá.


Tájékoztatása szerint mindenki osztotta azt a helyzetértékelést, amelyet a tényfeltáró bizottság vezetőjeként tett.
Egy ilyen helyzetben az a legfontosabb, hogy mindenki érezze, a kormány döntésképes helyzetben van, valamint minden piaci szereplő és a közvélemény is érezze: a tényfeltárás megtörtént, a múlttal el kell számolni, "súlyos örökséget veszünk át" - húzta alá Varga Mihály.


Úgy fogalmazott: beigazolódott az a korábbi állításuk, amely szerint a jelenlegi költségvetésben vannak különböző tételek, amelyeket az előző kormány nem tüntetett fel. "Az a dolgunk most, hogy Magyarországot azon a pályán tartsuk, amely minél kisebb hiánymértékre törekszik" összegezte az államtitkár.


Közölte: bízik benne, hogy hétfőn megszületnek a gazdaságot érintő döntések, amelyeket a tervek szerint még aznap este, vagy legkésőbb kedd reggel nyilvánosságra hoznak.

 


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite