2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFolytatódtak a tárgyalások a Salgótarjáni felsőoktatás újraindításáról

Folytatódtak a tárgyalások a Salgótarjáni felsőoktatás újraindításáról


A mai napon folytatódtak a tárgyalások a Salgótarjáni felsőoktatás újraindításáról. A megbeszélésen az Óbudai Egyetemet dr. Fodor János rektor, dr. Ősz Rita rektorhelyettes és dr. Kártyás Gyula oktatási főigazgató képviselték. Nógrád megye részéről Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke vett részt a találkozón. Az esemény házigazdájaként Salgótarján részéről Dóra Ottó polgármester, Tóthné dr. Kerekes Andrea jegyző, a felsőoktatási munkacsoport tajgai, illetve a kabinet tagjai ültek a tárgyalóasztalhoz.

20150115_felsooktatas

A képzések jellegének meghatározásán kívül részletes megvitatásra került a fizikai infrastruktúra és az épület kérdése, a telephely meghatározása, továbbá a duális képzés feltételeinek biztosítása. Mivel a közösségi főiskola törvényi feltételei jelenleg kimunkálás alatt állnak, a résztvevők elhatározták, hogy elébe mennek a folyamatnak a helyi felsőoktatás mielőbbi elindítása érdekében. A minisztériumi irányítás erőteljesen támogatja az olyan helyi közösségi főiskolák létesítését, amelyek határontúli fiatalok számára is biztosítanak tanulási lehetőséget.

A felsőoktatási képzések indításának reális időpontja 2016. szeptembere, ezt megelőzően felsőoktatási felkészítő képzések indítására lesz lehetőség. Az ütemezést elsősorban az indokolja, hogy az induló képzésnek illeszkednie kell a törvényben meghatározott általános felvételi eljárásrendbe és közzé kell tenni a felvételi tájékoztatóban.
A képzések elindítását célzó munka a hétköznapokban folytatódik az operatív munkacsoport és a felsőoktatási kabinet keretei között.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-01-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite