2019. július 15., hétfő - Henrik
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFONTOSAK AZ OLYAN ÉRTÉKET KÉPVISELŐ...(X)

FONTOSAK AZ OLYAN ÉRTÉKET KÉPVISELŐ PROGRAMOK,MINT A KELET-NÓGRÁDI TÉRSÉG HULLADÉKGAZDÁLKODÁSÁNAK FEJLESZTÉSE IS (X)


Elindult a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszer Fejlesztése projekt, melyhez hozzá tartozik, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környékbeli lakók tájékoztatására. Azt sajnos nem lehet elérni, hogy megszűnjön a hulladék termelése, de a környezettudatos magatartásra neveléssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos információk terjesztésével sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a nagyobb problémákat és védjük a környezetet. Sokszor és sokhelyütt találkozhatnak hirdetményeinkkel, rendezvényeinkkel. A programhoz csatlakozott Katus Attila világ és Európa aerobic bajnok is.

gyereknap2015

Nyilván munkámból adódóan rengeteg egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényen, programon veszek részt. Szívesen foglalkozom gyermekekkel, mivel náluk még kevés a rossz beidegződés és szokás, sokkal könnyebben képesek tartós változtatásokra, éppen ezért tartom nagyon jó ötletnek, hogy a kampány is elsősorban őket szólítja meg - mondja Katus Attila. Hozzáteszi, hogy szereti a tartalmas, értéket képviselő programokat, mint amilyen a kelet-nógrádi térség hulladékgazdálkodásának fejlesztése, mert ezeknek van mondanivalójuk, általuk tehetünk önmagunk, embertársaink és életterünk jövőjéért. A sportoló 2012-ben Klímavédelmi Nagykövet volt, illetve tagja a MOB Környezetvédelmi Bizottságának is. Bekapcsolódott a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkájába is, és további más projektek mellett arra is szakított időt, hogy a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás kommunikációját is segítse a környéken élőkkel.

Szeretném leszögezni, hogy mindez egyáltalán nem hősiesség, minden ember életében alapvető, természetes dolognak kéne lennie, hiszen az emberiség a Föld erőforrásaira van utalva, és az olyan környezeti változások hatására, mint az erdők kipusztulása, halastavak kihalása és a légszennyezettség, az emberi szükségletek máris meghaladták bolygónk kapacitását - mondja Katus Attila. Véleménye szerint az egyik legmeghatározóbb probléma ebben a témában, hogy a természet erőforrásait sokkal gyorsabban alakítjuk szemétté, mint ahogyan a szemetet újra lehetne hasznosítani, éppen ezért központi kérdésnek tartja a szelektív hulladékgyűjtés kérdését is, ezzel kapcsolatban is részt vesz egy országos előadás sorozaton.

További információ: www.keletnogradhulladekgazd.hu

A szelektív hulladékgyűjtési rendszer kialakítása és bevezetése a KEOP-1.1./2F/09-11-2013-0003 jelű projekt keretében, több mint 3,2 milliárd forintos európai uniós támogatással valósul meg.

szechenyibubi

(X)

 

2015-06-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite