2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFotópályázatot hirdettek a Medvesi Fotós Maraton szervezői

Fotópályázatot hirdettek a Medvesi Fotós Maraton szervezői


Negyvennyolc órán keresztül alkothatnak a fotósok június elsején és másodikán Salgótarján közelében, a Karancs-Medves vidékén, a Novohrad-Nógrád Geopark központi területén; a Medvesi Fotós Maratonhoz kapcsolódva a szervezők fotópályázatot is hirdettek, a legjobb képeket több helyszínen bemutatják.

medvesifotomaraton

A folyamatos program során a terepet jól ismerő vezetők mutatják be a Karancs-Medves vidékének legszebb részeit, azokat is, amelyeket az ott élők is alig ismernek. A fotóstúrák mellett bányalátogatás és kőfaragó bemutató is lesz - közölte Kéri István, aNovohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. irodavezetője hétfőn az MTI-vel.

A szervezett eseményeken vagy az önálló felfedezőutak során lencsevégre kapott képekkel is lehet nevezni a versenyre, a megkötés az, hogy a felvételek a két nap során készüljenek. A szervezők - a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft., az Ipoly Erdő Zrt. és Salgótarján megyei jogú város önkormányzata - nappali és éjszakai fényképek kategóriában várják a medvesi tájat, természeti értékeket bemutató pillanatokat. A Medvesi Fotós Maraton egy eddig nem látott lehetőséget kínál a fotósok számára: Salgó és Somoskő várának egyidejű éjszakai kivilágítását.

A pályázatra egy szerző legfeljebb öt fényképet nevezhet, a szervezők összesen 120 ezer forint értékben jutalmazzák a zsűri által legjobbnak ítélt képek tulajdonosait. A fotókat az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen mutatják be július 21. és augusztus 21. között, ősszel pedig Salgótarjánban állítják ki több helyszínen.

A Novohrad-Nógrád Geopark területén május 24-től június 9-ig tartanak az Európai Geoparkok Hete eseménysorozat programjai, ennek idén kiemelkedő állomása lesz a fotós maraton.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite