2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonFővárosi Ítélőtábla: érvényes a Klubrádió pályázata

Fővárosi Ítélőtábla: érvényes a Klubrádió pályázata


Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla szerdán a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának azon határozatát, amellyel alaki okok miatt érvénytelenítette a Klubrádiónak a 95,3 MHz-es budapesti körzeti frekvenciára benyújtott pályázatát.

rádió001


A bíróság kimondta, hogy mivel a médiatanács korábban már tartalmilag érvényesnek nyilvánította a pályázatot, nem hozhat azzal ellentétes döntést azáltal, hogy később megállapítja a beadvány alaki érvénytelenségét. Indoklásában a bíróság közölte, hogy döntésében minden alaki és tartalmi kifogást figyelmen kívül hagyott, a határozatot súlyos, az ügy érdemére kiható eljárási szabálysértés okán helyezte hatályon kívül. A döntés ellen nincs helye fellebbezésnek.


A Klubrádió frekvenciajogosultsága tavaly februárban járt le, azóta hatvannapos ideiglenes engedélyekkel működik, amelyet eddig tízszer kapott meg. A médiatanács döntéseivel kapcsolatban szerdán a harmadik bírósági ítélet született. A médiatanács 2011 júliusában pályáztatta meg a 95,3 MHz-es hullámhosszt. Az eljárás keretében decemberben az Autórádió Kft.-t hirdette ki nyertesnek, a megszerzett pontok alapján a Klubrádió a második helyen végzett. A csatorna a döntést megtámadta, ennek eredményeként a Fővárosi Ítélőtábla idén márciusban hatályon kívül helyezte a hatóság nyertességet megállapító határozatát a nyertes tekintetében.


A bíróság kimondta, hogy az Autórádió Kft. alakilag érvénytelen pályázatot nyújtott be, mivel az nem volt a formai követelményeknek megfelelően aláírva. A Fővárosi Ítélőtábla szerdán emlékeztetett erre a döntésére, és kimondta: mivel a műsorszolgáltatási jogosultságról szóló döntést a bíróság már elbírálta, azzal kapcsolatban már senki nem élhet keresettel.


Az első bírósági döntést követően, júliusban a médiatanács végzésben több rádióéval együtt a Klubrádió pályázatát is érvénytelenítette, a bíróság által korábban megállapított alaki kifogásokra hivatkozva. A Klubrádió a végzést is megtámadta, a bíróság pedig azt is hatályon kívül helyezte, azzal az indokkal, hogy a kérdésben csak határozat hozható. A médiatanács augusztusban megegyező tartalommal, de már határozatban mondta ki a Klubrádió pályázatának alaki érvénytelenségét, most ennek megtámadásáról született döntés.


A Klubrádió ideiglenes engedélye a frekvenciára október 5-én jár le. A csatorna egy másik frekvenciával, a budapesti 92,9 MHz-es jogosultsággal kapcsolatban is perben áll a hatósággal, ennek következő tárgyalása várhatóan október 10-én lesz.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite