2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
BulvárFülöp herceg újabb kínos kiszólása

Fülöp herceg újabb kínos kiszólása


Ismét kínos perceket okozott az udvar protokollosainak egy meggondolatlan kiszólásával Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó férje, aki évtizedek óta hírhedt gyakran meglehetősen nyers, odavetett megjegyzéseiről.

Fülöp herceg

Az idén 91 esztendős herceg, aki hitvese, a 86 esztendős II. Erzsébet királynő társaságában tesz országjáró körutat ezekben a hetekben az uralkodó gyémántjubileuma, vagyis trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából, a túra legutóbbi állomásán, London egyik délkeleti, Bromley nevű elővárosában a tiszteletükre felsorakozott alattvalókkal társalgott, amikor megpillantott a tömegben egy piros ruhás, csinos fiatal nőt. Az agg herceg kaján mosollyal odaszólt a látogatás biztosítására kirendelt egyik rendőrnek: "Biztos letartóztatnának, ha lerántanám a cipzárt azon a ruhán..."

A megjegyzés célpontja a 25 éves Hannah Jackson, Bromley város tanácsának oktatási és közlekedési koordinátora volt, aki a Daily Mail csütörtöki beszámolója szerint nem kommentálta az elhangzottakat.

A herceg korántsem először hozza kellemetlen helyzetbe a kiszólásaitól már rettegő udvari protokollosokat.

Néhány éve például, amikor a királynő egy fiatal katonától - akit az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) nevű britellenes északír milícia egy pokolgépe csaknem teljesen megvakított - megkérdezte, hogy menyi maradt meg szeme világából, Fülöp odavetette: "a nyakkendőjéből ítélve nem sok".

Az edinburghi herceg leghíresebb nyilvántartott "tréfálkozásainak" egyike Magyarországon hangzott el, 1993-ban, amikor egy brit turistának azt mondta, hogy "maga még nem lehet itt olyan régen, hiszen nincs is sörhasa".

Cate Blanchett színésznővel, akivel a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában, egy fogadáson elegyedett szóba, elromlott DVD-lejátszóját akarta megcsináltatni, miután értesült arról, hogy az Oscar-díjas világhíresség a "filmiparban" tevékenykedik.

Néhány éve, az egyik skóciai elektronikai gyárban tett látogatása alkalmával pedig egy szerinte kevéssé sikerült termékre azt mondta: ez úgy néz ki, mintha egy indiai rakta volna össze. Az udvar ezért a megjegyzésért később nyilvánosan elnézést kért.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite