2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeFUTSAL Jótékonysági gála, Salgótarján

FUTSAL Jótékonysági gála, Salgótarján - Világválogatottak trükkjeit is csodálhatjuk


FutsalA Nógrád megyei árvízkárosultak megsegítésére július 31-én, szombaton jótékonysági futsal tornát szervez a Salgótarjáni VMSE. A neves résztvevő csapatok három kategóriában lépnek pályára a 10 órai kezdetet követően. A nézők láthatják majd az idén mindent besöprő Duna Takarék ETO FC-t is, a győri bajnok több válogatottjával, világválogatottjával utazik hozzánk.

Hivatalos a Városi Sportcsarnokba a felnőtt férfiaknál az előző szezon valamennyi dobogósa, a bajnok, kupa-, és szuperkupa-győztes győri Duna Takarék ETO FC, az ezüstérmes Mezei-Vill Berettyóújfalu, valamint a bronzérmes Üllő FC Cső-Montage, a mezőnyt a még alakuló házigazda csapat teszi teljessé.

A győriek július 5-én kezdték a felkészülését, hisz érdekeltek a (Bajnokok Ligájának megfelelő) Futsal Cup-ban, melynek következő fordulójában augusztus közepén hazai környezetben fogadják az angol, a svájci és az andorrai bajnokot (a legjobb jut tovább). Eddig egy előkészületi meccset vívtak az osztrák bajnokkal, és 9-5-re nyertek.
Mint Horváth Cs. Attila társadalmi elnöktől megtudtuk, az edzéseken jelenleg a fizikai felkészülésen van a hangsúly, és csak a jövő héten kezdik a technikai és taktikai munkát.


- Természetes igent mondtunk a felkérésnek, hisz mi is láttuk, és tapasztaltuk is, hogy milyen károkat okozott az árvíz, sajnos Győr környékén is okozott gondokat. Ha tudunk, segítünk, és legerősebb csapatunkkal utazunk Salgótarjánba. Friss bajnokként a futsal népszerűsítése is a célunk, ezért látványos játékot ígérhetünk. Kemény munka közepén vagyunk, a gárda nem friss, de a nézők így is szép trükkökre számíthatnak - mondta a társadalmi elnök.


A felvonuló játékosok között szerepel majd a magyar válogatott több tagja is, és természetesen köztük lesz a világválogatottba is meghívott Tóth Szabolcs (a hihetetlen cselekre képes játékos a magyar válogatottban 130 meccsen 49-szer talált az ellenfél hálójába), Lódi Tamás (110 meccsen 83 gól a magyar címeres mezben), valamint a 109-szeres válogatott kapus, Balázs Zoltán (nemrég Líbiában 14 büntetőből 12-t megfogott a világválogatott két mérkőzésén). Mellettük valószínűleg még a keret tagja lesz a próbajátékon szereplő marokkói-spanyol Fouad Amrani, aki kétszeres világválogatott. A gólok is garantáltak, hisz az utazó keretben van a házi gólkirály Gyurcsányi Zsolt (26 gólt lőtt az előző szezonban), valamint Madarász János (25 gól az NB I. előző évadjában, a válogatottban 121 mérkőzésen 98 gólt szerzett) és Dróth Zoltán (24 gól a 2009/2010-es szezonban) is.
A győriek új szakmai igazgatója, a spanyol Paco Araujo (aki 12 évig játszott a világ legerősebb bajnokságában, és ebből öt esztendőn keresztül a világ talán leghíresebb klubjában, az FC Barcelonában) még Spanyolországban tartózkodik a jövő hét közepéig, Salgótarjánba Hannich Péter vezetésével érkeznek a győriek. A sportigazgató kétszer nyert magyar bajnokságot a Győr nagypályás csapatával a 80-as években, volt gólkirály, a magyar válogatottban 27 mérkőzésen 2 gólt jegyzett. Visszavonulása után az edzői pályát választotta, pályaedzőként az ETO, edzőként többek közt a Mosonmagyaróvár, a Veszprém, a Pápa és a Gyirmót szakmai munkáját irányította.

Az ezüstérmes Mezei-Vill Berettyóújfalu (itt is új edző irányítja a csapatot, mégpedig a szlovák nemzeti csapat első embere, Bacsó Richárd) keretében is akadnak válogatottak: Angyalos András (22/5), Lovas Norbert (23/3), Nagy Tamás (12/1) és Trencsényi János (50/11), míg Reveland Zoltán (kapus) a bronzérmes Üllő FC Cső-Montage csapatából került a válogatottba.

U19-es mérkőzést is rendeznek a salgótarjáni jótékonysági gálán, itt a házigazdák az üllőiek hasonló korú játékosaival meccselnek, míg a nőknél a Jászapáti FC lesz az egyhetes edzőtáborból nemrég visszatért Vadmacskák ellenfele.

2x20 perces mérkőzéseket rendeznek majd a nap során, a (Hornyák János vezette) szervezők minden segíteni vágyót szívesen látnak, de a - Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő - futsal szerelmesei is nagyszerűen szórakozhatnak majd.
A belépő díj egységesen 1000 forintba kerül majd, melynek teljes összege az árvízkárosultakhoz jut, a belépővel rendelkezők közt értékes tárgyakat sorsolnak ki tombolán. A rendezvényt Salgótarján önkormányzata, a Létesítmény és Sport Nonprofit Kft, valamint több cég is támogatja.

 

Forrás: HÍR PORT24

 

 

2010-07-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite