2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
NagyvilágGangnam Style-tánccal tüntetett elmaradt bére miatt félszáz munkás

Gangnam Style-tánccal tüntetett elmaradt bére miatt félszáz munkás a kínai Vuhanban


A figyelemfelhívás sajátos módját választotta az a félszáz munkás a közép-kínai Vuhanban, aki gyárfoglalás, utcára vonulás vagy mikroblogolás helyett Gangam Style-tánccal tüntetett elmaradt béréért.

gangamstyle


A kínai interneten keringő képek tanúsága szerint az építőipari munkások - egy napszemüveget viselő társuk vezetésével - az általuk még tavaly nyáron felépített koncertterem elé vonultak, és ott ropták táncukat a dél-koreai Psy dalára. A dolgozók hónapok óta követelik fél éve ki nem fizetett bérüket, amelynek teljes összege a 230 ezer jüant - 8 millió forintnyi összeget - is meghaladja.


Az építkezés alvállalkozója a sajtónak elmondta, hogy az építtető vállalat hónapok óta nem reagál telefonjaira, a munkások pedig egyre elkeseredettebbek a hagyományosan a legnagyobb családi ünnepnek számító holdújév közeledtével, a pénzt ugyanis családjuknak vinnék haza. Van, akinek 20 ezer jüannal tartozik a cég, ami nemcsak a migráns munkások fizetésének, hanem az átlagbérnek is a többszöröse.


Az építési vállalat a lap szerint azzal magyarázza a késést, hogy szintén a pénzére vár, ugyanis maga a koncertterem tulajdonosa sem fizetett még. A tulajdonos ugyanakkor a kivitelezési munkákkal szembeni kritikákkal indokolja az átutalás megtagadását, de kifogásolja azt is, hogy az építési törmelék és szemét egy részét az épületben hagyták.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite