2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGátszakadás és közvetlen veszély az Ipolynál

Gátszakadás és közvetlen veszély az Ipolynál


Átszakadt a vasúti töltés gátja Hontnál, a kiöntött Ipoly folyó 50 lakóházat veszélyeztet a nyugat-nógrádi faluban - közölte a katasztrófavédelem pénteken. A polgármesteri hivatal épületét, valamint négy-öt házat már közrefogott a víz - mondta Szeles Péter, a megyei igazgatóság szóvivője.

Jelenleg nyolcvanan védekeznek a helyszínen. Kétezer homokzsákot már elszállítottak a településre, ahol még további ötezer zsákot igényeltek - tette hozzá.

Gátat magasítanak, homokzsákkal védekeznek Nógrád megyében

A Nógrád megyei Hugyagnál gátat magasítanak, Szécsényben és Ludányhalásziban pedig homokzsákkal védekeznek; Salgótarjánban leomlott egy löszfal, Felsőtoldnál beszakadt az út az esőzések miatt - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője pénteken.

Szeles Péter elmondta: az Ipoly folyó kiöntése miatt Pösténypuszta és Hugyag között 400 méteres szakaszon zajlik a gátkorona magasítása. A helyszínen három árokásó gép és egy homlokrakodó is dolgozik, és négy teherautó hordja folyamatosan a homokot - tette hozzá.

Szécsény város belterületén a Szentlélek-pataknál még tart a homokzsákos védekezés, de az adatok szerint a vízszint már csökken - közölte a szóvivő.

Tájékoztatása szerint Ludányhalásziban a belvíz okoz gondot, a faluban is munkagépek segítségével védik a lakóházakat és az általános iskolát, a vízügyi igazgatóságtól nagy teljesítményű szivattyút is kaptak.

Salgótarjánban a Liget úton löszfal omlott le, egy lakóház mögötti garázs összedőlt - mondta Szeles Péter. Hozzátette: az épületet nem vált életveszélyessé, de lakóinak ideiglenesen egy önkormányzati lakást ajánlottak fel.

Felsőtoldnál beszakadt a faluból kivezető út, a szakaszon csak a 7,5 tonnánál kisebb súlyú járművek közlekedhetnek - közölte a szóvivő.

 

2010-06-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite