2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonGazdaságpolitikai váltást sürget az MSZP, a Fidesz szerint ijesztőek a szocialista javaslatok

Gazdaságpolitikai váltást sürget az MSZP, a Fidesz szerint ijesztőek a szocialista javaslatok


Ijesztőnek tartja a szocialisták gazdaságpolitikai javaslatait Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője, aki ezt arra reagálva közölte, hogy az MSZP-s Tukacs István szerint éles váltásra van szükség a gazdaságpolitikában, különben Magyarország "fényévekre kerül még a régiós versenytársak életszínvonalától is".

tukacsistvan

Tukacs István


Tukacs István az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: Orbán Viktor kormányfő kőszegi kinyilatkoztatását "legfeljebb a szegény Neil Armstrong nyomdokain Föld körüli sétákat szervező űrutazási irodák tudják értékelni, olyan messzire rugaszkodott a valóságtól". A miniszterelnök ahelyett, hogy a magyar gazdaság elrugaszkodását valósítaná meg, az idei évre tervezett háromszázalékos növekedési ívvel szemben recessziós pályára állította az országot - tette hozzá.


Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint mivel a folyamatosan romló kilátások oka is egyértelműen "a miniszterelnök és szárnysegédjei által lecölöpözött romlott gazdaságpolitika", e területen is éles váltásra, növekedésorientált fordulatra van szükség, különben Magyarország "fényévekre kerül még a régiós versenytársak életszínvonalától is".


A szocialisták a progresszív adórendszer visszaállítását, a befektetéseket ösztönző, a foglalkoztatást bővítő intézkedéseket ajánlanak, s természetesen egy kiszámíthatóságra és kölcsönösségre épülő, a Kelet mellett a Nyugatra is nyitott politikát - közölte Tukacs István.

Selmeczi Gabriella003

Selmeczi Gabriella


Az ellenzéki politikus álláspontjára reagálva a Fidesz szóvivője az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a szocialisták gazdaságpolitikai javaslatai önmagukban is ijesztőek, mivel az ő kormányzásuk sodorta Magyarországot a válság mélyére, de mikor egy a napokban meghalt ember emléke sem szent számukra, az egyenesen rémisztő.


"A szocialisták egy olyan kivételes ember halálával poénkodnak, akinek a nevére az egész világon örökké emlékezni fognak, csak azért, hogy félrevezető, hamis és vádaskodó közlendőjüket érdekesebbé tegyék" - fogalmazott Selmeczi Gabriella.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite