2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGáztolvajokat lepleztek le Nógrádban

Gáztolvajokat lepleztek le Nógrádban


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya és a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a TIGÁZ Kft. szakembereinek közreműködésével február 1-jén több gázfogyasztónál ellenőrzést hajtottak végre, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a fogyasztók a gázmérő órákat különböző módszerrel megrongálták és így nagyobb mennyiségű és értékű földgázt tulajdonítottak el - értesült a Nógrád24.hu.

gázóra

A kép illusztráció!


A helyszíni ellenőrzés alkalmával megállapítást nyert, hogy egy 42 éves isaszegi és 36 éves varsányi férfi társa 2008. évtől több családi ház gázmérőóráját - az ott lakók beleegyezésével - megrongálták, azaz a plombát feltörték és eltávolították. Így a gázmérő számláló szerkezetéhez hozzáférve annak állását megváltoztatták. A fogyasztók így a valós fogyasztott gáz mennyiségétől kevesebb gáz ellenértékét fizették meg a szolgáltatónak. A két férfi az elvégzett beavatkozásért a fogyasztóktól több tízezer forintos nagyságrendű összeget vett át.


A személyek cselekményükkel a gázszolgáltató társaságnak több milliós nagyságrendű kárt okoztak. A rendőrök 2012. február 1-jén a két férfit elfogták és a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 42 éves férfivel szemben már korábban is folyamatban volt hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás, ezért a hatóság őt őrizetbe vette.


A fogyasztói körből több személy került eddig lopás miatt gyanúsítottként kihallgatásra, és még további személyek is a nyomozó hatóság látókörébe kerültek, melyre való tekintettel a nyomozás szakértő bevonásával folyamatban.

 

Forrás: police/HÍR PORT24

 

 

2012-02-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite