2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonGémesi csak az önkormányzati választások után vállalna pártelnökséget

Gémesi csak az önkormányzati választások után vállalna pártelnökséget


Gémesi GyörgyGémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét az MDF-ből többen megkeresték, hogy vállalná-e a párt vezetését - erősítette meg az MDF-ből 2006-ban kilépett városvezető szerdán az MTI-nek a Magyar Rádió értesülését. A politikus nem zárta ki, hogy az önkormányzati választások után, bizonyos feltételek mellett, felkérés esetén elvállalná az MDF vezetését.

Gémesi György az MTI-nek azt mondta, ez a megkeresés azonban csak érdeklődés volt.
Arra a szellemiségre, amit az MDF az indulásakor képviselt, szükség van a magyar politikában - értékelte Gémesi György, aki úgy fogalmazott: az, hogy ez a szellemiség eltűnt, egyenes következménye annak az "ámokfutásnak", amit az elmúlt években az MDF volt elnöke, Dávid Ibolya végzett.

Gödöllő polgármestere hangsúlyozta: jelenleg az önkormányzati választásokra készül a Gödöllői Lokálpatrióták színeiben.

Szavai szerint az önkormányzati választások után, megfelelő körülmények között, nem zárható ki annak a lehetősége, hogyha felkérést kap, vállalja az MDF vezetését.

Hozzátette azonban: ehhez az kell, hogy a párton belül letisztuljanak a dolgok, a párt vezetésére való felkérés, a részéről, jelen pillanatban, nem aktuális.


A Magyar Rádió honlapján jelent meg kedden este értesülésként az az információ, hogy Gémesi György neve is felmerült lehetséges pártelnökként.

Dávid Ibolya a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében jelentette be a lemondását a nyilvánosságnak vasárnap késő este.


Az MTI kedden úgy értesült, a párton belül Hock Zoltán, a pártból kilépett volt országgyűlési képviselő, Herényi Károly elnökhelyettes, Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt és Makay Zsolt neve vetődött fel lehetséges új pártelnökként.

2010-04-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite