2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGeocsodák Háza nyílik Salgóbányán

Geocsodák Háza nyílik Salgóbányán


Hamarosan megnyílik a nagyközönség előtt a salgóbányai Geocsodák Háza Salgótarjáni Látogatóközpont - tudta meg a Nógrád24.hu.

geocsodahaz


A park elsődleges célja egy olyan geoturisztikai program kialakítása, amely minden korosztály számára érdekes és aktív kikapcsolódást nyújt. A látogatóközpont több mint 30 bejárható túraútvonalat kínál a természet kedvelőinek. A tájékoztató táblákkal ellátott ösvények egyénileg és túravezetővel egyaránt felfedezhetőek. A gyalogos természetjáráson túl lehetőség van kerékpáros túrákra, melyekhez a park területén eszközkölcsönző áll a vendégek rendelkezésére. A pihenőpark területén helyi termelői termékekkel várják a felfrissülni vágyókat, az itt kialakított kilátóból csodás látvány nyílik a hegyvidékre.


Az interaktív terem a térség jellegzetes geoturisztikai látványosságai között virtuális sétára kínál lehetőséget. A látogatótér csoportvezető segítségével tekinthető meg, ahol a vendégek 3D-s filmvetítés során érdekes ismeretanyaggal és vizuális élményekkel gazdagodnak.


A virtuális sétán résztvevők olyan ritka geológiai képződményekkel ismerkedhetnek meg, mint a kazári riolittufa, a Béren található andezitoszlopok és a kishartyáni Kőlyuk-oldal. A természet alkotta kincseken túl a látogatók felfedezhetik a közelben található salgói és somoskői várak romjait. A csoportvezető és a modern technika segítségével virtuális időutazáson vehetnek részt, ahol megismerhetik a térség földrajzi és történelmi múltját, a 3D-s filmvetítés során természetfilmek segítségével vizuális élményt kaphatnak a területen játszódott geológiai folyamatokról.


Az épületben alakították a település híres szülöttének, Zenthe Ferencnek az emlékszobáját, ahol az érdeklődők mini tárlaton tekinthetnek be a Nemzet Színészének életébe és munkásságába. A Geocsodák Háza lehetőséget ad különböző filmvetítésekre, színháztermében előadások várják a kultúra kedvelőit.

 

Forrás: geocsodakhaza.hu/NÓGRÁD24
Fotó: Juhász András

2015-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite