2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonGerendai: már látszik a fény az alagút végén

Gerendai: már látszik a fény az alagút végén


Gerendai Károly01Tárgyalást folytatott a Sziget fesztivál főszervezője és a budapesti városvezetés. A téma a rendezvény megtartása, illetve a fizetendő közterület-használati díja volt, az álláspontok közeledtek - mondta Gerendai Károly közvetlenül a találkozó után, majd hozzátette: alapvetően pozitív hozzáállást érzékelt a városvezetés részéről, már látható a fény az alagút végén. Pénteken újabb megbeszélést folytatnak a felek.


A találkozóra azért került sor, mert Tarlós István főpolgármester korábban a főváros pénzügyi helyzetére hivatkozva arról beszélt, az Óbudai-szigeten tartott fesztivál szervezőinek díjat kellene fizetniük a terület használatáért, ahogy más rendezvényeknek is. A díj összege a városháza becslései szerint kedvezményesen egy-másfél milliárd forint lehet. A program szervezői azonban jelezték, ilyen nagyságrendű díjat biztosan nem tudnak kifizetni.


Gerendai Károly, a rendezvény főszervezője úgy nyilatkozott, hogy a hétfő délelőtti vezetői értekezlet keretében tartott találkozón egyelőre az "elvekről" egyeztettek, konkrét számokról, a díj összegéről nem.


A megbeszélésen részt vevő városvezetők egyebek mellett azon gondolkodtak, hogy a nemzetközi rendezvényből a fővárosnak, illetve a város cégeinek hogyan lehetne hasznuk, bevételük. Így például felvetődött, hogy a heti jegyet vásárlók belépőjébe be lehetne építeni a BKV-szolgáltatást is, így ez a fővárosi cégnek többletbevételt hozhat. A Városházát is megkereste az MTI, ám a megbeszélésről nem kívántak nyilatkozni.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite