2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonGiró-Szász: visszautasítom, hogy a nevemet összemossák az ingatlant vásárló céggel

Giró-Szász: visszautasítom, hogy a nevemet összemossák az ingatlant vásárló céggel


A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár visszautasít és szándékos csúsztatásnak tart minden olyan utalást, amely a nevét összemossa a budapesti V. kerületi ingatlantulajdont vásárló céggel.

Giró-Szász András

Giró-Szász András az MTI megkeresésére pénteken azt közölte: soha nem volt a tulajdonában olyan cég, amely ingatlant vásárolt volna. Egy olyan cégben szerzett idén ősszel 20 százalékos részesedést, amely évekkel korábban, más cégek által megvásárolt ingatlantulajdonnak az 50 százalékos tulajdonosa.

A Blikk pénteken arról írt, hogy a kerület negyedével olcsóbban adott túl 2010-ben öt ingatlanon, amelyeket offshore cégek szereztek meg. A napilap szerint az önkormányzat az értékesítés előtt "vitte le" az árat, így például a 3200 négyzetméteres hasznos alapterületű Dorottya utcai épülettől 776 millió forint helyett 582 millióért "szabadult meg az önkormányzat".

Az érintett Dorottya utcai ingatlanról korábban az Index írta azt, hogy az ott tervezett hotel kisebbségi tulajdonosa Giró-Szász András. A kormányzati kommunikációs államtitkár vagyonnyilatkozata szerint megtartotta 20 százalékos részesedését a Safe Port Projekt Kft.-ben, amely társtulajdonos a Dorottya 8 Hotel Kft.-ben - írta a portál, jelezve: a társaság 2016-ra hárommilliárd forintos költséggel alakít ki egy 120 szobás, háromcsillagos hotelt a korábbi bérházból.

A Blikk cikkére reagálva pénteken az V. kerületi önkormányzat visszautasította, hogy áron alul értékesítette volna a Dorottya utca 8. alatti ingatlant.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-11-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite