2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Gitárokat loptak

Nógrád megye - Gitárokat loptak


A balassagyarmati rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül elfogtak három férfit.

gitarok

A sértett személyesen tett bejelentést a rendőrségen 2018. január 6-án, miszerint az édesanyja házából eltulajdonították az ott tárolt hangszereit.

A nyomozás adatai alapján egy 49 éves balassagyarmati és egy 30 éves felsőpetényi férfi 2017. augusztus 20-át követően, a sértett édesanyjának házába - a postaládába rejtett kulccsal - bement, majd onnan eltulajdonított öt gitárt. Az ellopott hangszerek közül egyet a 26 éves balassagyarmati társuk lakásán rejtettek el.

Megalapozott a gyanú továbbá arra is, hogy a három férfi 2017. december 30-án az esti órákban - ugyanolyan módszerrel - bement a sértett szülői házába, majd onnan további három nagy értékű gitárt lopott el.

Az eltulajdonított hangszerek közül kettőt a sértett részére 2018. január 5-én a 26 éves gyanúsított megvételre kínált. Másnap, az átadás helyszínén az „eladót" a rendőrök elfogták és az időközben beazonosított két társával együtt a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a megtartott házkutatások alkalmával az eltulajdonított 5 nagy értékű gitárt megtalálták és lefoglalták, az időközben értékesített 2 további hangszer lefoglalása folyamatban van.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányságon a nyomozók a 49 éves és a 30 éves férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tesz a két férfi előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

A rendőrök a 26 éves balassagyarmati férfit lopás bűntett és orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet.


Forrás: MTI


2018-01-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite