2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonGolyóálló mellényben Gyurcsány gyerekei

Golyóálló mellényben Gyurcsány gyerekei


Arra kéri a rendvédelmi dolgozókat Gyurcsány Ferenc, hogy ne vonuljanak Orbán Viktor miniszterelnök házához tüntetni.

Gyurcsány Ferenc001

„Amit követelnek, abban azt hiszem, igazuk van, de nekik nem Orbán Viktor magánemberrel van bajuk, ők Orbán Viktor miniszterelnökre akarnak nyomást gyakorolni. Nincs elszámolnivalójuk Orbán Viktor gyerekeivel, feleségével sem" - írta blogjában a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc internetes naplójában most először vallott arról, hogy mit érzett azokban az időkben, amikor házukat dühös tüntetők vették körbe. Legutolsó bejegyzésében elárulta, hogy 2006-ban a Köztársasági Őrezred tagjai golyóálló mellényeket hoztak a család minden tagjának.

„Ültünk a nappaliban, és hallgattuk, ahogy az ablakunk alatt összegyűlt pár száz fős feldühödött tömeg felajzva üvölti: hazaáruló, hazaáruló! Néztem a gyerekeimet, vajon mennyit értenek abból, ami velünk történik. Addigra már a sokadik tüntetésen voltunk túl. Tudtam, hogy volt ennél szörnyűbb élményük is. 2006 őszén golyóálló mellényeket hoztak a gyerekeknek is, hátha szükség lesz rá. Az volt a mélypont" - emlékezett vissza Gyurcsány arra az időszakra, amikor napvilágra került az öszödi beszéd.

„Börtönbe, börtönbe - váltottak új rigmusra odakint! Pár éve kedélyesnek tűnő módon kezdődött. Szíjjártó Péter és Répássy Róbert jött házunk elé sajtótájékoztatót tartani olyan kora délutáni időpontban, amikor egy hivatalban lévő miniszterelnök nem lehet otthon. Ők mégis jöttek. Jöttek, így az újságírókon kívül feleségemnek és gyerekeimnek szónokoltak. Amikor meg ők nem voltak hajlandók elbújni, hanem tették a dolgukat, aznap talán éppen edzésre indulva kimentek az utcára, a bátor képviselők megfutamodtak. Jött a Kossuth téri „belügyminiszter", Satu bácsi, aki hetekre letáborozott a kapunk előtt, és jöttek a szélsőséges csoportok. Hol tízen, máskor pár százan. Jöttek hétköznap, jöttek hétvégén, tüntettek délután, tüntettek éjszakába nyúlóan az ablakunk alatt" - írta az egykori kormányfő.

 

Forrás: Blikk/HÍR PORT24

 

2011-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite