2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonGöncz Kinga is érintett a moszkvai ingatlanbotrányban?

Göncz Kinga is érintett a moszkvai ingatlanbotrányban?


Göncz Kinga, a Gyurcsány-kormány külügyminisztere is érintett lehet a moszkvai kereskedelmi kirendeltség bűncselekménygyanús értékesítésében - írja a Magyar Nemzet. Egy, a lap birtokába került, 2006-os okirat szerint Göncz saját kezű aláírásával tanúsítja, hogy a Magyar Köztársaság hatáskörrel rendelkező hatóságai felhatalmazták Székely Árpád moszkvai nagykövetet a kereskedelmi kirendeltség épületének eladásáról szóló szerződés aláírására.

Göncz Kinga


Egy a Magyar Nemzet birtokába került okirat tanúsága szerint Göncz Kinga volt külügyminiszter is aktívan közreműködött a magyar államnak hétmilliárdos kárt okozó moszkvai ingatlanügylet megvalósulásában.
A napilap bemutatja a 2006. november 15-ei keltezésű okiratot, amelyen Göncz Kinga saját kezű aláírásával tanúsítja, hogy a "Magyar Köztársaság hatáskörrel rendelkező hatóságai felhatalmazták" Székely Árpád moszkvai nagykövetet a kereskedelmi kirendeltség épületének eladásáról szóló szerződés aláírására.


A Magyar Nemzet cikke szerint Göncz Kingának pontosan tudnia kellett volna arról, hogy az épület értékesítésére semmilyen pályáztatás nem volt, sőt akkor még a vagyongazdálkodási tanács sem döntött az értékesítésről, így bármilyen adásvételi szerződés megkötése eleve jogsértő lett volna.


A napilap nem tudta elérni a jelenleg MSZP-s európai parlamenti képviselőként tevékenykedő Göncz Kingát. Sajtótitkára, Halmai Katalin pedig csak annyit mondott: a moszkvai ingatlan eladásáról még Göncz Kinga minisztersége előtt született döntés, az adásvételt a tulajdonosi jogokkal rendelkező vagyonkezelő intézte, a Külügyminisztérium pedig csak használója volt az épületnek.

 

Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-02-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite