2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGondatlan emberölésért is felelhet a salgótarjáni kábítószer-kereskedő

Gondatlan emberölésért is felelhet a salgótarjáni kábítószer-kereskedő


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, kábítószer-kereskedelem, gondatlan emberölés, továbbá életveszélyt okozó testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást O. Lajos 44 éves salgótarjáni lakos ellen, míg segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt B. István 60 éves salgótarjáni lakos ellen.

vad1


A nyomozás adatai alapján a 44 éves O. Lajos 2016. év végén napi rendszerességgel, 2017 januárjától május 12-ig heti rendszerességgel értékesített kábítószert több személy részére.


A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy O. Lajos lakóhelyén 2017. május 12-én három férfi ismerősének adott át fehér színű kristályos anyagot, melyet a sértettek helyben elfogyasztottak. Ezt követően a három férfi rosszul érezte magát, egy személy légzési nehézségekkel küzdött, míg egy személy életveszélyes állapotba került, harmadik társuk az utcán rosszul lett, akinek az arra közlekedő 60 éves B. István - bár észlelte állapotát - azonban részére segítséget nem nyújtott, így később a sértett a helyszínen életét vesztette.


A beszerzett szakértői vélemény alapján az elhunyt férfi halálát és a másik két férfi állapotát a kábítószer fogyasztás okozta. A nyomozók a büntetőeljárást a gyanúsítottakkal szemben a napokban befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

 

Forrás: POLICE

2018-02-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite