2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
BulvárGondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Jacko orvosát

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Jacko orvosát


michael_jackson_perAz előzetes tárgyaláson a bíró szerint bizonyítását nyert, hogy Murray el akarta titkolni, milyen gyógyszereket adott be a sztárnak közvetlenül halála előtt.


Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt pert indítanak a 2009 júniusában elhunyt Michael Jackson személyes orvosa, Conrad Murray ellen. Erről helyi idő szerint kedden határozott Los Angelesben a hat napig tartó előzetes meghallgatást levezető bíró, aki azt volt hivatott eldönteni, vajon elegendő bizonyíték szól-e az orvos ellen ahhoz, hogy tárgyalásra kerüljön az ügy. A doktor, aki egyéb panaszok mellett álmatlanság miatt kezelte a "pop királyát", tagadta a vádat. Conrad Murraynek, akinek kaliforniai működési engedélyét is bevonták, január 25-én kell megjelennie a törvényszék előtt.


Az előzetes tárgyaláson Michael Pastor bíró szerint bizonyítását nyert, hogy Murray el akarta titkolni, milyen gyógyszereket adott be a sztárnak közvetlenül halála előtt, és hogy magára hagyta páciensét az erős műtéti altató beadása után. Két törvényszéki orvosszakértő is úgy vélekedett, hogy Murray megsértette az orvosi szakma szabályait, amikor kizárólag kórházi körülmények között javallt propofolt adott be Jacksonnak, és ez után nem biztosította számára a megfelelő felügyeletet. Mindkét orvos úgy vélekedett, hogy még ha igaz is, hogy Jackson saját kezűleg adta be magának az utolsó dózist, a haláleset Murray eljárása miatt mindenképpen emberölésnek minősül.


A szívspecialista Murray doktor, akinek Houstonban és Los Angelesben is klinikája van, a tanúvallomások szerint elvesztette a fejét, amikor az énekes kómába esett, és még szívmasszázst sem tudott alkalmazni.


A Jackson-család tagjai üdvözölték az ítéletet.

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-01-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite