2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGuinness-rekordra készülnek a negyedik Palóc Világtalálkozón

Guinness-rekordra készülnek a negyedik Palóc Világtalálkozón


A leghosszabb lakodalmas menet Guinness-rekordját szeretnék megdönteni a negyedik Palóc Világtalálkozón, melyet idén augusztus 5-e és 7-e között rendez meg a bátonyterenyei Gyürky Solymossy kastély parkjában a helyi önkormányzat és a Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület - tájékoztatta a Nógrád24.hu-t a főszervező.

Palóc búcsú001


Berze Marianna elmondta: erre a lakodalmas menetre már most várják a palóc viseletbe öltözött lányokat, menyecskéket, asszonyokat, fiúkat, legényeket, illetve férfiakat. Céljuk, hogy megdöntsék a leghosszabb lakodalmas menet Guinness rekordunkat.


- A tervek szerint augusztus 6-án, 15:30-kor indulunk a színpadtól a Tájházba, ahol kikérjük a menyasszonyt, majd a ceremónia után elindulunk a 23-as főúton, végül a főbejáraton keresztül vissza a színpadhoz. Remélem, nagyon sokan csatlakoznak hozzánk. Jelentkezni a palocvilagtalalkozo@gmail.com e-mail címen lehet. A létszámot is kérjük feltüntetni! Határtalan szeretettel várjuk a közösségek, csoportok, palóc emberek jelentkezését-tette hozzá a főszervező, aki a három napos rendezvény többi programjáról is beszámolt.


-Az első napon - az ünnepélyes megnyitó után- többet tudhatunk majd meg a palócok történelméről, regevilágáról, utána könyvbemutatóval készülnek kortárs költők és írók, sőt előadást tart Dr. Papp Lajos, illetve Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is. A második napon nagy szerepet kap a gasztronómia, hiszen megrendezzük a palóc ízek fesztiválját, de lesz népdal-és népmesemondó verseny, koncert, továbbá -az ide érkező települések, közösségek bemutatkozása után, tartjuk meg a lakodalmas menetet. Az utolsó napon lesz ökomenikus Istentiszteket, számos előadás, és gálaműsor.

 

Remenár János - NÓGRÁD24

2016-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite