2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonGulyás Gergely: jövő héten tárgyalhatják a kormány szerkezetéről szóló jogszabályt

Gulyás Gergely: jövő héten tárgyalhatják a kormány szerkezetéről szóló jogszabályt


Jövő héten tárgyalhatja az Országgyűlés a kormány szerkezetéről szóló jogszabályt, de elsőként az Országgyűlési törvény módosítását tervezi a Fidesz, hogy egy képviselőnek se lehessen két jövedelme azonos időpontban. Erről a fideszes Gulyás Gergely beszélt kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

gulyasgergofidesz


Kifejtette: vannak nagyon fontos javaslatok, amelyeket júliusig szeretnének elfogadni. Az első valószínűleg az országgyűlési törvény módosítása lesz, hogy senkinek, még azon képviselőknek se lehessen egy időben két jövedelme, akik októberig önkormányzati tisztséget is ellátnak. Utána teljes lesz az összeférhetetlenség. Így aki képviselő és októberig polgármester is, az csak a képviselői jövedelmét fogja megkapni - mondta Gulyás Gergely.


A fideszes honatya jelezte: szeretnék, ha a Kúria meghozná a korábbi jogegységi határozatának kiegészítését a devizahitelügyekben. Ezt követően - mondta - a törvényhozás sem fog késlekedni, hogy a devizahitelt, "mint egyfajta valóban hibás terméket" kivezesse Magyarországról. Gulyás Gergely közölte, azt szeretnék, hogy amíg nincs végleges megoldás a devizahitelek ügyében, addig néhány speciális esettől eltekintve kilakoltatásra ne legyen lehetőség.


Azzal kapcsolatban, hogy a képviselőcsoportok közös javaslatot terjesztenek a Ház elé a parlamenti tisztségviselőkről, a kormánypárti politikus azt mondta: a Jobbik alelnökjelöltje, Sneider Tamás személyétől függetlenül örülnek annak, hogy fennmaradt az a 24 éves parlamenti konszenzus, hogy a frakciók elfogadják egymás jelöltjeit.


Kifejtette: ha nem lett volna konszenzus a tisztségviselőkről, a megválasztott házelnök jelölt volna az alelnöki tisztségekre, Kövér László viszont egyértelművé tette, hogy addig nem fog ellenzéki aspiránst jelölni, amíg az ellenzék nem jut kompromisszumra. A kormánypárt kompromisszum esetén bármely jelöltet támogatta - tette hozzá, jelezve: így Sneider Tamásról azért tud kedden szavazni az Országgyűlés, mert megszületett a konszenzus, ő az MSZP és az LMP jelöltje is, a közös indítványt, amelyben valamennyi jelölt, így Sneider Tamás is szerepel, valamennyi frakció aláírta.


Gulyás Gergely arra kérdésre, hogy Orbán Viktor a Fidesz-frakció alakuló ülésén beszélt-e a kormány személyi összetételét és struktúráját illető változásokról, azt mondta: a kormányfő nem beszélt erről, ennek ellenére tudomása szerint nem várhatók nagy változások.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-05-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite