2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGulyás Gergely Bátonyterenyén: a magyar nemzet egységes

Gulyás Gergely Bátonyterenyén: „a magyar nemzet egységes"


„-2010-ben a kormányra kerülésünk után azt láttuk, hogy kilencven év fájdalmát követően a magyarság széttöredezettségében erő, és lehetőség rejlik.

gulyasbt

Úgy gondoljuk, hogy amennyiben ezeket jól használjuk ki, akkor az ország egészének a javára lehet és a nemzet egészét erősítheti. Azt gondolom a magyar nemzet egységes, függetlenül attól, hogy az állampolgárai a hátáron belül vagy azon kívül élnek-hangsúlyozta Gulyás Gergely, az országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke a -Becsó Zsolt, országgyűlési képviselővel, és Nagy-Majdon József, polgármesterrel közösen megtartott- szerdai bátonyterenyei sajtótájékoztatóján.

Bátonyterenye. Gulyás Gergely, a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola előtt kiemelte: nagy előrelépés volt az évek során, hogy az állampolgárságot lakóhelyre való tekintet nélkül mindenki jogosult lett megszerezni. Így több mint 600 ezer ember jutott az elmúlt öt évben magyar állampolgársághoz. Hozzátette: az egységes Magyarországért 2010-ben az országgyűlés június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította, mely az alelnök szerint összefogásra emlékezteti az embereket, Trianon fájdalmát pedig ilyen értelemben pozitívra lehet fordítani-tette hozzá.

Nagy-Majdon József, a sajtótájékoztatón arról számolt be: hogy az esemény helyszínéül választott II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola bruttó 150 millió forintot nyert egy uniós fejlesztési forrásból, energetikai korszerűsítésre, mely hamarosan meg is valósul majd. A pénzből többek között jóval modernebb külső-belső, illetve tetőszigetelést alakítanak ki. A polgármester hozzátette: a mostani sajtótájékoztatónak részben ennek bejelentése miatt választották ezt a helyszínt, illetve missziós célt is szerettek volna ezzel sugallni, hiszen mint mondta be kell fejezni a háborús retorikát a településen, és az országban, és építkezni kell.

A városvezető ismertette továbbá: Bátonyterenye önkormányzatának képviselő-testülete a börtön pályázatot visszavonta, és visszalépett a terület felajánlásától, mert egy szentlőrinckátai cég (KÁTA CNC Kft.) kereste meg őket, hogy segítsenek számukra új ipari területet találni a városban. Mint említette: a munkahelyteremtést fontosabbnak tartják és a beruházáshoz éppen azt a területet (kisterenyei ipari park) ajánlották fel a cég számára, a testület egyébként már fel is hatalmazta a polgármestert a megállapodás megkötésére. A cég tudomásunk szerint folyamatosan bővíti majd kapacitását a városban, mellyel 2018-ra végeznek, addig mintegy 150-250 új munkahelyet létesítenek Bátonyterenyén. - Bízunk benne, hogy ez a települési megbékélésének irányába tud hatni és szeretnénk ha a következő 4-5 év a békéről, és az építkezésről szólna-tette hozzá Nagy-Majdon József.

Becsó Zsolt a sajtótájékoztatón arról adott tájékoztatást, hogy egy kormányhatározat értelmében az energetikai korszerűsítés az egyházi iskola mellett a Váci Mihály Gimnázium is megvalósul majd, mintegy 150 millió forint keretösszegig.

-A kormány láthatóan az eddigiekben hűen kiemelten támogatja Bátonyterenye városát. Remélem, hogy az elkövetkező évek során folytatódni fog a 21-es út négysávosítása, és 23-as, 25-ös főutak korszerűsítése, sőt számos olyan fejlesztést is tudunk majd Bátonyterenyén eszközölni, amelyek ténylegesen hozzá fognak járulni ennek a városnak a megújulásához. Gazdasági területen is akár új ipari területek kialakításával, a meglévők további feltöltésével újabb jelentős munkahelyteremtő beruházásokat tudunk majd ide vonzani-hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője.

A nap folyamán a sajtótájékoztató résztvevői, és a helyi képviselők közösen ellátogattak a Dancsó János maconkai asztalosmester által kialakított Szent István emlékparkba ahol a jobboldali érzelmű helyi lakosokkal együtt polgári pikniket tartottak, sőt a Trianoni tragédiára emlékezve koszorúkat helyeztek el a kopjafáknál.

Fotók: Motion Photography, Szebeni Ádám
Forrás: Batonyterenye.hu/ Nógrád24

2015-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite