2020. február 19., szerda - Zsuzsanna
Keresés a tartalomban
ItthonGyanúsított lett Laborc Sándor

Gyanúsított lett Laborc Sándor


Laborc SándorA polgári elhárítás volt vezetőjét az UD Zrt.-ügy miatt gyanúsította meg az ügyészség hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével - értesült a Magyar Nemzet.


Hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség Laborc Sándort, a polgári elhárítás volt vezetőjét - tudta meg a Magyar Nemzet.


A lap szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatójának meggyanúsítása összefüggésben van az úgynevezett UD-ügyben indult nyomozással.


A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Dávid Ibolya, Herényi Károly volt MDF-es képviselők, Szilvásy György volt titokminiszter és Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának volt MSZP-s elnöke ellen folytat nyomozást olyan hanganyagok nyilvánosságra hozatala miatt, amelyeket a titkosszolgálat rögzített. Az ügyben Dávidot és Herényit kényszerítéssel, Szilvásyt és Tóthot különleges személyes adattal visszaéléssel gyanúsítják.


A Magyar Nemzet úgy tudja, a KNYF vizsgálatai során olyan adatokra derült fény, amelyek indokolttá tették a katonai ügyészség bevonását. A Budapesti Katonai Ügyészség február 22-én ismeretlen tettes ellen indított nyomozást hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanújával. Ebben az ügyben gyanúsították azóta meg Laborc Sándort.


Az UD-üggyel összefüggésben a közelmúltban Demeter Ervin (Fidesz) is feljelentést tett, mert szerinte az azóta csődbe ment vagyonvédelmi cég ellen a Gyurcsány-kormány vezetői által elindított lejárató kampányt jogellenes titkosszolgálati műveletekkel támogatták.


Forrás: Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2010-11-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite