2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonGyárat épít a Henkel Tatabányán

Gyárat épít a Henkel Tatabányán


TatabányaZöldmezős beruházással ragasztógyárat épít a Henkel a Tatabánya-Környe ipari parkban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ előreláthatóan 2012-ig kezdi el működését, a beruházás értéke 14,7 millió euró, 80 főnek ad munkát - közölte a vállalat.


A társaság tájékoztatása szerint az üzembe Lengyelországból és Angliából telepítenek át termelést, valamint a Henkel jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is Tatabányára költözik.
A vállalat közölte, az új gyárral közelebbről szolgálhatják ki az elektronikai iparban tevékenykedő, közép-kelet-európai vevőiket. Azért döntöttek a tatabányai beruházás mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el, és jelentős az elektronikai ipar koncentrációja.
A Henkel Magyarország Kft. váci ragasztógyárában 52-en dolgoznak. Az új telephelyen 80 ember számára lesz munkalehetőség. A Henkel felajánlotta a váci dolgozók számára a továbbfoglalkoztatást, amelynek feltételeiről az üzemi tanáccsal megkezdődnek a tárgyalások.
A Henkel Magyarország Kft. 2009-ben 83,9 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, és állományi létszáma az éves átlagot tekintve 595 volt.
A Henkel világszerte három üzleti területe a mosó- és háztartási tisztítószerek, a kozmetika, illetve a ragasztási technológiák. Az 1876-ban alapított vállalat 2009-ben közel 50 ezer munkatársával 13,573 milliárd euró árbevételt és 1,364 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex, a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite