2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGYÁSZ: Meghalt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere

GYÁSZ: Meghalt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere

Meghalt Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere - értesült a Nógrád24.hu

doraottoegy

A szocialista politikust 2014 októberében a DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület támogatásával választották meg Salgótarján megyei jogú város polgármesterévé. Korábban, 2006 őszétől a salgótarjáni önkormányzat MSZP-frakcióvezetőjeként dolgozott, 2002 és 2006 között a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke volt.


A városháza a közleményben úgy fogalmazott: Dóra Ottó egész életét és munkásságát szeretett városának, Salgótarján fejlődésének és Salgótarján lakosságának szentelte. Mindenki polgármestere szeretett volna lenni. Az elkezdett munka befejezésében csak a betegség gátolhatta meg. Dóra Ottót Salgótarján önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

mecsesvaraohazaelottst

Mécsesek a Városháza előtt

 

Dóra Ottó 1962. június 1-én született Gödöllőn. Nős, két leánygyermek édesapja.

Általános iskoláit Kálló községben, középiskolai tanulmányait pedig a budapesti I. István Közgazdasági Szakközépiskolában végezte, ahol középfokú pénzügyi és számviteli ügyintézői képesítést, majd 1990-ben az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán történelem-népművelés szakos általános iskolai tanári diplomát szerzett.

Az érettségi vizsgát követően a kállói tanács ügyintézőjeként dolgozott, majd sorkatonai szolgálatának letöltését követően 1986-tól a Nógrád Megyei KISZ Bizottság alkalmazottja volt. 1989 és 1991 között a salgótarjáni Medves Hotel igazgatói tisztségét töltötte be, majd ezt követően 1994-ig egy kereskedelmi vállalkozással foglalkozó társaság vezetőjeként tevékenykedett.

1995-2002 között a Magyar Szocialista Párt Nógrád Megyei Szervezetének ügyvezető alelnökeként, és emellett parlamenti szakértőként dolgozott. 1998-tól a Nógrád Megyei Közgyűlés tagja majd a 2002. évi önkormányzati választásokat követően a megyei Közgyűlés elnökekének választották. Ezen időponttól a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke, illetve 2004-ben a Regionális Területfejlesztési Tanács soros elnöke volt.

Forrás: NOGRAD24

 

 

2015-11-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite