2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedGyengül a forint, alulteljesítő a régiós devizákhoz képest

Gyengül a forint, alulteljesítő a régiós devizákhoz képest


A régiós devizáknál jelentősebben gyengül a forint a bankközi devizapiacon; pénteken 9:20-kor egy euró 307,9 forintot ért a reggeli 305,38 és a csütörtök délutáni 303,06 forint után.

deviza01


Devizapiaci kereskedők az MTI-nek azt mondták, nem tett jót a forintnak, hogy Magyarország nem csatlakozott azonnal az euróövezeti államoknak a költségvetési koordináció szigorításáról és a stabilizációs eszközök megerősítéséről kötött megállapodáshoz. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken délelőtt bejelentette: az Országgyűlésnek meg kell vitatnia azt a kérdést, hogy Magyarország csatlakozzon-e az euróövezeti országok pénteken hajnalban született megállapodásához, mert az a nemzeti szuverenitást is érinti.


Az euró-dollár árfolyam ugyan már az Európai Központi Bank ülését követő sajtótájékoztató után gyengült, amit követtek a régiós devizák, de erre "rátett" Magyarország "kimaradása" az uniós megállapodásból, s nagyobb forgalom mellett masszív eladói hullám indult meg.


A szakértők szerint "el lehet felejteni" a 300 forint alatti eurós szintet. A piacok éberen figyelik, hogy mi szivárog ki az IMF tárgyalásokról, mi történik Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter lemondása után és azt, hogy az EU vezetői hogyan kommunikálják a fenti megállapodást. Elemzők szerint a brit elutasítás és az, hogy több ország, közöttük Magyarország a parlament jóváhagyását kéri az aláíráshoz, lassítja a folyamatokat, mert az egységes álláspont hiánya miatt fennmarad a bizonytalanság.


A svájci frankot pénteken délelőtt 249,7 forinton jegyezték a reggeli 247,42 és a csütörtök délutáni 245,2 forintos kurzussal szemben. A dollár pénteken reggel 231,2 forintot ért, míg reggel 229,17 forinton, csütörtökön délután pedig 227,5 forinton jegyezték. A japán jen pénteken reggel 2,98 forinton állt, reggel 2,58 forintot ért, csütörtökön délután pedig 2,94 forinton jegyezték.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-12-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite