2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedGyengült a forint a svájci frankkal szemben kedden reggel

Gyengült a forint a svájci frankkal szemben kedden reggel


Kedden reggel a svájci frank korrigálta hétfői gyengülését a főbb devizákkal szemben, a forint árfolyama svájci frankban gyengült, euróban és dollárban alig változott.

svájci frank


Kedden délelőtt tíz órakor a svájci frankot 231,04 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a hétfő délutáni 228,50 forinttal szemben. 230 forint alatt utoljára egy hónappal ezelőtt, július végén állt a svájci frank árfolyama. Az eurót 271,95 forinton jegyezték kedden délelőtt, a hétfő délutáni 271,90 forinttal szinte megegyező árfolyamon.


A dollár 187,97 forint a hétfő délutáni 187,10 forinttal szemben, a japán jen árfolyama 2,4476 forint 2,4360 forint után. A hét elején enyhült a befektetői kockázatkerülés, csökkent az érdeklődés a menedék befektetési eszközök iránt, növekedett a kockázatosabb, de magasabb hozamot ígérő befektetési eszközöket kereső tőke összege a devizapiacokon.


Az elmúlt hét vége óta a svájci frank gyengült, az euró pedig erősödött, a dollárral szemben két havi csúcsot ért el. Ezzel párhuzamosan a forint árfolyama is javult, hétfőn 271 forint közeli euró és 227 forint közeli svájci frank jegyzésre is volt példa.


A héten változatlanul az euróövezeti adósságszolgálati válság megoldásának kilátásai, valamint a pénteki Bernanke-beszéd "üzenetének megfejtése" foglalkoztatja majd a piacokat. Az amerikai augusztusi fogyasztói bizalmi index és a Fed-ülés jegyzőkönyvének európai idő szerint délutáni és esti nyilvánosságra hozataláig alapvetően a hét eleji árfolyammozgás némi korrekciójára lehet számítani.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite