2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonFenyegetnek a szakszervezetek - az egész ország megbénulhat

Fenyegetnek a szakszervezetek - az egész ország megbénulhat


Forgalomlassítással megbéníthatják az egész országot június 16-án a szakszervezetek. A VDSZ elnöke elmondta: így akarnak tiltakozni az érdekegyeztetés totális megszüntetése ellen.

forgalom


Minden eddiginél hatásosabb akcióra készülnek a szakszervezetek június 16-án: egyszerre több helyszínen, több óráig tartó forgalomlassítással blokkolják az ország, a megyeszékhelyek és a városok legfontosabb főútvonalait, a ki- és bevezető utakat. Ezzel gyakorlatilag megbénítják az egész ország közlekedését - idézte Székely Tamást, az akcióhoz csatlakozó Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnökét a közlemény.


A szakszervezetek számára elfogadhatatlan, hogy egyeztetés nélkül, egyéni indítványok alapján kerülnek a parlament elé olyan fontos kérdések, mint például a kedvezményes nyugdíjak végleges eltörlése, sőt annak visszamenőleges megvonása, ami példátlan az európai gyakorlatban - jelentette ki a VDSZ elnöke.


Székely Tamás szerint a rendvédelmi szakszervezetekkel folytatott csütörtöki "diskurzus" is azt mutatja, hogy a jelenlegi hatalom nincs tisztában a szakszervezetek feladataival, megpróbál különbséget tenni közöttük. A nyugdíjakkal kapcsolatos tervek teljesen egyértelműek, minden nyugdíjas retteghet, mert adózni fog, szemben azokkal, akik éppen az igazságtalan teherviselés miatt havonta százezrekkel többet visznek haza - fejtette ki az elnök.


Székely Tamás szerint az akció, amelyet a szervezők Nagy Imre temetésének évfordulójára időzítettek, üzenet lehet a szociális értékek és a párbeszéd megőrzésére. A tiltakozás a hónap végén folytatódik: az ország EU-s elnökségének utolsó napján, amikor Európa hivatalosan is Magyarországra figyel, nagygyűlést tartanak a szakszervezetek - tudatja a VDSZ közleménye.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite