2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGyermekmúzeumot alakítanának ki a Bányamúzeumnál

Gyermekmúzeumot alakítanának ki a Bányamúzeumnál

Gyermekmúzeumot alakítana ki a Bányamúzeumban Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az erre vonatkozó pályázatot már beadta a városvezetés.

Bányamúzeum

A megpályázott támogatási keret összesen 750 millió forint, mely a beruházás minden költségét fedezi a tervezéstől kezdődően a marketing tevékenységeken keresztül az azbesztmentesítésen át a teljes kivitelezésig. Molnár Károly önkormányzati képviselőtől a Radio Focus megtudta: a pályázat beadása az első kört jelenti, pozitív elbírálást követően kezdődhet csak meg a szükséges egyeztetések lefolytatása, engedélyezési- és kiviteli tervek elkészítése.

A projekttel a Bányamúzeum szolgáltatása bővülne a jelenlegi tervek szerint a bányászati elemekre épülő Gyermekmúzeummal, ahol a gyerekek interaktív módon, testközelből ismerkedhetnének meg a kiállított tárgyakkal.

A kivitelezést a régi bányaudvarban, a mai piacudvar területén valósítanák meg, ahol két épület lebontását követően egy új, könnyűszerkezetes épületben büfé, kávézó, ajándékbolt, mosdó, fogadótér, továbbá múzeumpedagógia foglalkozások számára alkalmas helyiségeket alakítanának ki. Molnár Károly hozzátette: a jelenlegi pályázati rendszer működéséből fakadóan ezek a részletek, de még akár a pontos helyszín is változhat. Minderről akkor lesz időszerű a szükséges egyeztetéseket lefolytatni és döntést hozni, amikor a projektötletre vonatkozó támogatási döntés megszületik.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-10-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite