2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGyermekotthonnak gyűjtöttek a balassagyarmati börtön fogvatartottjai

Gyermekotthonnak gyűjtöttek a balassagyarmati börtön fogvatartottjai


A Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjai gyűjtést kezdeményeztek a szátoki Margaréta Gyermekotthon javára; az adományt bűnmegelőzési program keretében adják át szerdán - tájékoztatta az MTI-t kedden az intézet sajtóreferense.

balassagyarmati börtönkápolna001

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Lelovics Zoltán elmondta: a fogvatartottak már harmadik alkalommal ajándékozzák meg a Margaréta Gyermekotthont. Ezúttal két elítélt kezdeményezte a gyűjtést, a 154 ezer forintot 137-en adták össze keresményükből.

A szátoki otthon lakói a pénzt szabadidős tevékenységek színesítésére, kirándulásra fordítják.

Az átadást a bűnmegelőzéssel kötik össze. A börtön kápolnájában tartják a programot, amelyen az elítéltek nem csak zenés összeállítással kedveskednek a gyerekeknek, de lesz egy-két fogvatartott, aki kiül a gyerekek elé, és beszél az életéről. Előadnak majd történeteket, és bizonyos pontokon felteszik a kérdést a gyerekeknek, hogy ők hogyan döntenének.

A szátoki Margaréta Gyermekotthonban olyan gyerekeknek biztosítanak teljes körű ellátást, akiket ki kellett emelni családjukból. A fő cél, hogy a gyerekek visszakerüljenek családjukba, amennyiben a problémák megoldódnak. Előfordul, hogy több évig is eltart ez a folyamat, és ha a szülők nem váltak alkalmassá gyermekük visszahelyezésére, akkor az otthonban válik nagykorúvá a fiatal.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite