2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
NagyvilágGyilkolt egy kínai egyetemi hallgató, kivégezték

Gyilkolt egy kínai egyetemi hallgató, kivégezték

Kínában kivégeztek egy 21 éves egyetemistát, aki megölt egy nőt, mert fel akarta jelenteni korábbi cserbenhagyásos gázolása miatt - közölte a legfelsőbb bíróság kedden.

Kína01

Jao Csia-hszin (Yao Jiaxin) a hsziani zenekonzervatórium hallgatója volt és tavaly októberben követte el tettét, hogy megelőzze: a nő jelentse a rendőrségen korábbi cserbenhagyásos gázolását. Jao korábban elütötte a fiatal anyát, aki később feljelentést akart tenni az ügyben.

A fiatalember, hogy végleg elhallgattassa, késsel támadt áldozatára, akit mellkason, gyomron és többször háton szúrt.
Jao szülei kíséretében adta fel magát négy nappal később, de "ez nem volt elegendő ahhoz, hogy kegyelmet kapjon" - áll a tájékoztatásban.

Az ügyben az északnyugat-kínai Senhszi (Shaanxi) tartományi bíróságok jártak el első, illetve másodfokon. A másodfokú ítélet április végén született, majd az ügyészség javaslatára elutasították Jao fellebbezését. Az ítéletet kedden végrehajtották.
A kínai igazságügyi hatóságok a múlt hónapban olyan rendeletet hoztak, hogy a jövőben a halálbüntetést csak igen kis számban fogják végrehajtani, s csak azokon, akik rendkívül súlyos bűncselekményeket követnek el.

Kína a halálbüntetés kiszabhatóságának korlátozása érdekében 2007-ben rendelte el, hogy minden halálos ítéletet jóvá kell hagynia a legfelsőbb bíróságnak. A kínai törvényhozás idén februárban pedig a büntető törvénykönyv módosításával 13-mal 55-re csökkentette a halállal büntethető bűncselekmények számát.
Az 1,3 milliárd lakosú Kínában hajtják végre a világon a legtöbb halálos ítéletet, s egyes számítások szerint az országot az egy főre jutó kivégzések számát tekintve is csak Irán és Szingapúr előzi meg. A kivégzettek túlnyomó részét gyilkosság vagy kábítószer-csempészés miatt ítélték el

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite