2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonGyilkosság gyanúja vetődött fel a rendőri korrupciós ügyben

Gyilkosság gyanúja vetődött fel a rendőri korrupciós ügyben


Emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a Hajógyári-szigetről tavaly eltűnt fiatalember ügyében. Erre a múlt héten kirobbant rendőri korrupciós ügy világított rá - mondta az ORFK szóvivője a Magyar Nemzetnek.

rendorsegnegy


A rendőrségi főtiszteket is érintő vesztegetési botrány mellékszálaként a nyomozók emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást egy múlt év végén történt haláleset kapcsán, amely a több éjszakai szórakozóhelyen érdekelt V. László hajógyári-szigeti mulatóinak közelében történt - közölte a lap pénteki száma.


Egy 21 éves férfi tűnt el tavaly decemberben, akit másnap reggel holtan találtak meg a Duna-parton. A rendőrség akkor közigazgatási eljárás keretében vizsgálta a történteket, csütörtökön azonban, mint arról Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője a lapot tájékoztatta, a BRFK életvédelmi osztálya emberölés megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el. Az akkori sajtóhírek szerint a férfi eltűnése előtt szóváltásba, majd dulakodásba keveredett a Dokk diszkó kidobóival.


A korrupt rendőrök a Magyar Nemzet szerint olyan információkat is megoszthattak bűnözői körökkel, amelyek miatt meghiúsultak különböző nyomozati cselekmények. A lap az ügyet kezdetektől ismerő, névtelenséget kérő forrástól úgy tudja, hogy a vállalkozó nemcsak az eddig ismertetett előnyök miatt pénzelhette a volt rendőröket, hanem egyéb, más személyeket érintő büntetőeljárásokról, tervezett nyomozati cselekményekről is információkat kaphatott tőlük.

ezo_banner

HIRDETÉS


Az egyes ügyek nyomozói nemegyszer tapasztalták, hogy a leendő terheltek éppen a gyanú közlése előtt tűntek el a hatóság elől, vagy házkutatások fulladtak kudarcba. Ekkor kezdődött meg az a szigorú titokként kezelt művelet, amelyet a korrupt rendőröket lebuktató Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai folytattak - írja a lap.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite