2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonGyilkosság Győrben - Beismerte tettét a gyanúsított

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Gyilkosság Győrben - Beismerte tettét a gyanúsított


Beismerte tettét az a győri hajléktalan, akit azzal gyanúsítanak, hogy 29 késszúrással megölt a napokban egy nyugdíjast Győrben - hangzott el a megyei rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján.

buncselekmeny


Károlyi Zoltán bűnügyi osztályvezető szerint a múlt szombati gyilkosság napján a nyugdíjas azért kérte a későbbi elkövető segítségét, mert beragadt lakása zárja, és nem tudott bejutni. Az ajtó kinyitása után kávéval, borral kínálta a hajléktalant, utóbbiból közösen meg is ittak egy demizsonnyit, ezt követően keveredtek heves szóváltásba.


Hozzátette: a 28 éves hajléktalan kicsavarta áldozata kezéből a kést, amellyel épp szalonnázni készült, majd olyan erővel szúrta meg őt, hogy több helyen a test túloldalán bukkant elő a penge. Ezt követően magához vett a lakásból két bélyegalbumot, egy bankkártyát, egy mobiltelefont, egy tévét, utóbbi kettőt sikerült értékesítenie. A bankkártyával megpróbált pénzt felvenni, de az automata végül elnyelte a plasztiklapot. A kést vallomása szerint egy kukába dobta.


Bánhalmi Zsolt megbízott megyei főkapitány elmondta: a helyben Golyó becenéven ismert elkövető "stabil bűnöző, a helyi alvilág ismert alakja", aki - ha eredeti szakmájában, ácsként nem kapott alkalmi munkát - kisebb lopásokból tartotta el magát. Korábban többször volt már erőszakos cselekményért büntetve. Utalva arra, hogy az elkövetőt 18 órával a gyilkosság után elfogták, a megbízott főkapitány megjegyezte: az idén a tízedik olyan évét kezdte meg a megyei rendőr-főkapitányság, amelyben minden emberölési ügyet sikerült felderíteni.


Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivő bírója azt közölte az MTI-vel péntek reggel: a sajtótájékoztatóval egy időben születhet döntés arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e a férfit a Győri Járásbíróság.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite