2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
BulvárGyógyíthatatlan és gyakran halálos kórt kapott el a magyar sztár

Gyógyíthatatlan és gyakran halálos kórt kapott el a magyar sztár


Olimpiai és profi világbajnok ökölvívónk egy gyakran halálos kimenetelű trópusi betegséggel, a dengue-lázzal fertőződött meg a dél-amerikai országban tavaly novemberi utazása során: hazautazása előtt már nagyon rosszul érezte magát.

Kokó


"A hazautazás reggelén furcsa tünetekkel ébredtem, és meggyőződésem volt, hogy napszúrást kaptam" - mondta Kovács István Kokó a Blikknek. "A panaszaim azonban nem enyhültek, alig álltam a lábamon, gyakran felszökött a lázam. Hazafelé tartva többször át kellett szállnom: Miamiban volt egy kis időm, így elkezdtem a tünetek alapján nyomozni a neten. Rábukkantam azokra a hírekre is, amelyek Andy Irons szörfös váratlan haláláról szóltak". Az öklöző hazatérte után első útja a Szent László kórházba vezetett, ahol a főorvos az elmondott tünetek alapján rögtön dengue-lázra gyanakodott. Később a vérteszt be is bizonyította: a hazánkban teljesen ismeretlen, de rendkívül veszélyes betegséget kapta el. Mivel ellenszere nincs, az orvos szigorú pihenést írt elő, s azzal biztatta: ha elég erős a szervezete, legyőzi a kórt. Persze családja is nagyon megijedt, de mivel a dengue-láz emberről emberre nem terjed, legalább attól nem kellett tartani, hogy Kokó továbbadja a betegséget.

Olimpiai bajnokunk nem is bízza már a véletlenre a dolgot, tegnap az ÁNTSZ nemzetközi oltóközpontjában beoltatta magát Hepatitis A és B vírus ellen is.

 

Forrás: Blikk/HÍR PORT24

 

2011-04-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite