2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
BulvárGyógyszerek és alkohol kombinációja okozta Whitney Houston halálát

Gyógyszerek és alkohol kombinációja okozta Whitney Houston halálát


Receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg Whitney Houston amerikai énekesnő. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a sztár holttestét kiadják a családnak.

Whitney Houston002


A törvényszéki orvostani vizsgálat eredményét hétfőn közölték Houston hozzátartozóival - adta hírül a TMZ.com internetes oldal. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a sztár holttestét kiadják a családnak, amely azt várhatóan még hétfőn New Jerseybe szállíttatja. A hozzátartozók még nem döntöttek a temetés részleteiről.

Bár találtak vizet az énekesnő tüdejében, valószínűleg nem a fulladás okozta a halálát. Houstont szombaton halt meg egy Beverly Hills-i hotelben. A hétfőn kiadott rendőrségi közlemény szerint az énekesnőre eszméletlenül találtak rá a fürdőkádban; a víz alatt feküdt, és "nyilvánvalóan eszméletlen volt".

"Houstont stábjának tagjai húzták ki a kádból, és azonnal értesítették a szálloda biztonsági személyzetét" - hangzott a kommüniké. A boncolás teljes eredményét 6-8 héten belül hozzák nyilvánosságra. Ez elsősorban a nyilvános érdeklődésre számot tartó esetekben gyakori - mondta el Ed Winter, a Los Angeles-i törvényszék vezetője. A 48 éves énekesnő esetében nem találtak idegenkezűségre utaló nyomokat.

Whitney halála óta megnövekedett albumainak eladási száma. Az Amazon.com internetes oldalon a legkelendőbb lemezek húszas listáján az első tíz helyet Houston-album foglalja el. Az iTunes 200 leggyakrabban letöltött dala közül pedig 42 Whitney Houston slágere. Az első helyen az I Will Allways Love You című dal szerepel.

Egy baptista gyülekezeti épületben kezdődött Whitney Houston karrierje kórusszólistaként a '70-es években. A gyülekezeti tagok és rajongók vasárnap virágokat helyeztek el a tragikus hirtelenséggel elhunyt énekesnő emlékére. „Nagyon megdöbbentett és lesújtott a hír. Mindig a mentorom volt. Együtt énekeltünk a kórusban, amikor én 8, ő pedig 14 éves volt" -mondta az elhunyt énekesnő egy ismerőse.

„Békét érzek, mert itt kezdődött minden és itt is ér véget. Azt mondják, utoljára Jézusról énekelt. Most hazament Jézushoz" - mondta egy másik egyháztag. A felekezet tagjai a rendkívüli zenei tehetséggel megáldott énekesnő gyászolása mellett, a családtagokért is imádkoztak. Houston édesanyja, a gospel énekesnő Cissy Houston egyébként a mai napig ebbe a gyülekezetbe jár.

A Dél-afrikai Köztársaságban szintén fájlalják az énekesnő elvesztését. Houston 1994-ben koncertezett az országban, amely során Nelson Mandela volt elnökkel is találkozott. Az énekesnő 1988-ban egy apartheid ellenes koncerten is fellépett Londonban és egészen addig nem volt hajlandó együttműködni dél-afrikai ügynökségekkel, amíg a bebörtönzött Mandelát 1990-ben szabadon nem engedték.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

2012-02-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite