2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGyógyszereket, új pszichoaktív anyagokat árultak Nógrád megyében

Gyógyszereket, új pszichoaktív anyagokat árultak Nógrád megyében


Elfogtak a szécsényi rendőrök egy nőt és négy férfit. A négy férfit a hatóság tagjai őrizetbe vették - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

drogfogasnograd0130


A nyomozás jelenlegi adatai alapján L. István 2017. augusztus 31-ét megelőzően több személy adatait és társadalmi biztosítási számát szerezte meg, majd azokat átadta K. Zsanett részére. A 28 éves nő ezt követően S. Rezső orvost arra kérte, hogy vizsgálat nélkül állítson ki recepteket a személyek részére. A 72 éves férfi a személyes adatok alapján több orvosi vényt állított ki, és összesen kilenc esetben a nyilvántartásba rendelésen megjelentként tüntette fel a személyeket. E cselekményével megsértette a közhiteles nyilvántartás adatainak valódiságához fűződő érdeket. S. Rezső a bódító hatású gyógyszerekről kiállított vényeket ezt követően K. Zsanett részére átadta annak érdekében, hogy az más számára felhasználható legyen.


A rendőrkapitányság járőrei 2017. október 19-én a személygépkocsival közlekedő L. Istvánt ellenőrzés alá vonták Szécsény belterületén. A rendőrök a gépjármű átvizsgálása során - a beszerzett szakértői vélemény alapján - új pszichoaktív anyagnak minősülő, összesen 0,38 gramm tömegű fehér színű kristályos anyagot találtak meg és foglaltak le. A nyomozás adatai alapján L. István a tőle lefoglalt kábító hatású anyagot át akarta adni tovább értékesítés céljából G. Csaba részére, aki a megalapozott gyanú szerint 2017 nyarától 2018. január 30-ig több személy részére adott át, illetve adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő kristályos anyagot.


A nyomozás során megállapítást nyert továbbá az is, hogy 2017 év nyarán B. János több alkalommal - orvosi pecséttel ellátott receptek ellenében - új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér színű kristályos anyagot adott át K. Zsanett részére. Megállapítást nyert továbbá az is, hogy az 59 éves férfi 2017. évben több személy részére adott el, illetve kínált fel fogyasztásra új pszichoaktív anyagot.


A szécsényi rendőrök a négy férfit és a nőt a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították. A Szécsényi Rendőrkapitányság közfeladati helyzettel visszaélés és több rendbeli közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 72 éves S. Rezső ellen, több rendbeli közokirat-hamisítás bűntett és 1 rendbeli pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség miatt a 23 éves L. István, több rendbeli közokirat-hamisítás bűntett miatt a 28 éves K. Zsanett, továbbá két rendbeli visszaélés pszichoaktív anyaggal bűntett megalapozott gyanúja miatt az 59 éves B. János és több rendbeli visszaélés pszichoaktív anyaggal bűntett megalapozott gyanúja miatt a 30 éves G. Csaba ellen.


A négy férfit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására, K. Zsanett szabadlábon védekezhet.

 

Forrás: POLICE

2018-01-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite