2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeGyógyszerkártyával segítik az időseket Palotáson

Gyógyszerkártyával segítik az időseket Palotáson


Gyógyszerkártyával segíti 62 évesnél idősebb, rászoruló lakóit márciustól a Nógrád megyei Palotás.

nyugdijketto


Krekács Judit, Palotás jegyzője az MTI-nek elmondta: a támogatás forrása Medgyesi József Miklós (Fidesz) alpolgármester fel nem vett tiszteletdíja. Az alpolgármester kezdeményezésére úgy módosította szociális rendeletét az önkormányzat, hogy az átmeneti segély egyik formájaként jelölték meg a természetben nyújtott gyógyszertámogatást. Mivel a támogatás éves keretét februárban a költségvetési rendeletben határozzák meg, a módosítás március elsejétől lép életbe - tette hozzá.


Medgyesi József Miklós már megválasztásakor lemondott tiszteletdíjáról, az így megtakarított pénz - amelyek céltartalékként szerepel a költségvetésben - fedezi majd a gyógyszerkártya költségeit.


Gyógyszerkártyára az a palotai lakos lesz jogosult, aki betöltötte 62. életévét, nem részesül közgyógyellátásban, családjában az egy főre számított jövedelem nem éri el a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét, havi gyógyszerköltsége pedig a nyugdíjminimum húsz százalékánál több. A támogatás mértéke évente 5-10 ezer forint közötti értékű gyógyszerkártya-utalvány lesz.


Mint a jegyző közölte, egyelőre nem tudják, hányan vehetik majd igénybe a segítséget, de az önkormányzat szándéka szerint fokozatosan bővítenék a kört, vagyis lejjebb vinnék a jogosultsági korhatárt a község teherbíró képességének függvényében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

A kép illusztráció!

 

2012-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite