2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
ItthonGyöngyöspata: egyre több a rendőr a gárdisták miatt

Gyöngyöspata: egyre több a rendőr a gárdisták miatt


rendőrNapok óta rendőrök járőröznek a Heves megyei Gyöngyöspatán, mert vasárnapra gárdisták szerveznek felvonulást a településen. Néhány napja már fekete egyenruhás polgárőrök is megjelentek az utcákon, és azt mondják, a bűncselekmények számát szeretnék visszaszorítani.


Rendőrök járőröznek a Heves megyei Gyöngyöspatán. Azután kezdték az ellenőrzéseket, miután kiderült, hogy vasárnapra gárdisták terveznek felvonulást a faluban. Az elmúlt napokban ugyanis elterjedt az a hír, hogy megszaporodtak a bűncselekmények a településen, ami miatt egy idős férfi öngyilkos is lett. Néhány napja már fekete egyenruhás polgárőrök járőröznek a faluban Van, aki szerint ez félelmet kelt az emberekben.


„Ha nem is bántanak, de nagyon félnek itt az asszonyok, a gyerekek, ahogy végig mennek az utcán" - mondja Berki Iván.
A helyiek szerint az utóbbi időben egyre több a betörés és a lopás. Azt mondják, hogy az idősek este már ki sem mernek menni az utcára.


„Nem tudom hányszor betörtek, az idén is januárban. Rendőrség is kint volt. Tűrhetetlen!" - jegyzi meg Szalkai Gyula.
A járőrözést a jobbikos polgárőrök kezdeményezték. A Heves megyei kormányhivatal vezetője szerint azonban a rendőrségnek kell fenntartania a rendet a településeken. Feladatukat pedig nem veheti át senki.


„Úgy gondolom, hogy ezeket a feladatokat nem adhatják át senkinek, és más nem is kérheti el a rendőrségnek ezt a jogosítványát. Egyébként napokon belül itt helyben is nő majd a rendőri jelenlét" - jelentette ki Horváth László kormánymegbízott.
Vasárnap a tervezett gárdista felvonulás miatt újabb rendőröket vezényelnek a településre.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite