2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonGyöngyöspatán megmutatta magát az Új Magyar Gárda

Gyöngyöspatán megmutatta magát az Új Magyar Gárda


Gárdisták„Összefogás a cigányterror ellen" címmel tartott demonstrációt a Jobbik és az Új Magyar Gárda Gyöngyöspatán vasárnap a megszaporodott bűncselekmények miatt.


A Heves megyei településen kedd óta az országos bejegyzésű Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrözik. Juhász Oszkár, a Jobbik helyi elnöke még pénteken elmondta, ezzel a törvényes rendet szeretnék helyreállítani, a járőrözés pedig a lakosság jelentős támogatását élvezi. A 2800 lakosú Gyöngyöspatán mintegy 450 roma él. A vasárnapi demonstráción, ahol körülbelül 500-an vettek részt, beszédet mondott Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Sneider Tamás alelnök is.


A rendezvény kapcsán a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Horváth László szombaton azt mondta, az emberek biztonságot várnak, de a rendőrségtől, nem pedig politikai celebektől és operettkatonáktól, és ezt a feladatot senki nem veheti át a testülettől - közölte. Szerinte a faluban az emberek túlnyomó többsége törvényes rendet és biztonságot akar. Van baj, vannak problémák a közbiztonságban, de ezek Gyöngyöspatán nem kirívóbbak, mint a megye más területén - tette hozzá. „Az emberek biztonságot várnak, azt várják, hogy a törvénynek legyen ereje, ezt a biztonságot viszont a rendőrségtől várják" - húzta alá.


Horváth László hangsúlyozta: a rendőrség ezt a feladatát és felelősségét nem adhatja át senkinek, és nem veheti át senki; a rendőrség van olyan felkészült, hogy minden törvénysértő emberrel, csoporttal vagy családdal szemben fel tudjon lépni. A kormánymegbízott közlése szerint a napokban Gyöngyöspatán is nőni fog a rendőri jelenlét, de nem a demonstráció miatt, ugyanis a Heves megyei rendőrség létszáma is nő 99-cel a nyár végéig.


Horváth László a vasárnapi jobbikos demonstráció kapcsán rendkívül sajnálatosnak nevezte, hogy "a politika ilyen szinten képes gerjeszteni egyébként is meglevő indulatokat". Szombaton Gyöngyöspatára látogatott Ormossy Attila Heves megyei rendőr-főkapitány is, de ő jelezte, nem kíván kérdésekre válaszolni. A kérdésére, miszerint milyen rendőri jelenlétre lehet számítani vasárnap, mindössze annyit mondott: „Jelentősre. Amennyi szükséges."


A vasárnapi rendezvényen részt vevők számát a jobboldali radikális sajtó kétezer főre tette. Vona Gábor közölte: azért jött Gyöngyöspatára, hogy kifejezze együttérzését az itteni emberekkel, és kinyilvánítsák: nem hagyják cserben őket." A Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár szerint Gyöngyöspata két lehetőség közül választhat: „Vagy eluralkodik falunkban a káosz és a pusztulás, vagy továbbmegyünk a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület által kitaposott ösvényen és rendet teszünk otthonunkban." Schneider Tamás, a Jobbik alelnöke örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek és kifejezik szolidaritásukat a gyöngyöspataiakkal.


A Magyarinfo blog arról számolt be, hogy a helyiek mérgesek a Jobbikra mert feszültséget generál, egy esetet - miszerint egy férfi a helyi romák zaklatása miatt lett öngyilkos - emelnek ki egy olyan témából, aminek a lényege a brutálisan felgyorsuló elszegényedés. A blog a helyiek elmondása hivatkozva írta, hogy a faluban lakó romák többsége normális, nyugodt körülmények között él. Viszont ők is elismerik, hogy egy három-négy családból álló csoport nem illeszkedik be a közösségbe.


Gyöngyöspatán megjelent négy LMP-s képviselő Szabó Tímea, Dorosz Dávid, Szabó Rebeka és Szilágyi Péter, akik egyeztetek a polgármesterrel és a helyi kisebbségi vezetőkkel. A Magyarinfo közlése alapján mindannyian a szegénységet emelték ki.


Gyöngyöspata: egyre több a rendőr a gárdisták miatt>>>


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite